2024/05/03

Akcijos “Darom’09„ atgarsiai

Tarptautinėje aplinkos švarinimo akcijoje „Darom“, praėjusį šeštadienį, balandžio 18 d., Lietuvoje dalyvavo tūkstančiai žmonių. Ši kilni iniciatyva neaplenkė ir mūsų rajono.

Negausiai, bet efektyviai

Šią akciją rajone koordinavo Kupiškio jaunimo centras. Ji vyko visose seniūnijose. Mieste akcija startavo 11 val. Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje. Susirinkusiuosius savo kūrybos dainomis į darbus palydėjo Valda Ridikaitė, jiems padainavo ir Povilo Matulionio pagrindinės mokyklos jaunuolių vokalinė grupė. Neabejingus aplinkos švarai miestelėnus, tarp kurių daugiausia buvo matyti mokinukų ir juos atlydėjusių mokytojų, pasveikino rajono meras Jonas Jarutis ir paragino Kupiškį padaryti švariausiu šalies miestu. Tarp akcijos „Darom“ dalyvių buvo matyti ir mero pavaduotojas Aidas Mikėnas, ir Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius.

Akcijos koordinatorė Kupiškio jaunimo centro direktorė Gaila Matulytė apgailestavo, kad visgi miestelėnai nelabai aktyviai atsiliepė į jų raginimą dalyvauti aplinkos švarinimo akcijoje, tačiau sektinų pavyzdžių jau esama. Antai savo darbovietės aplinką ir prie ežerėlio jau pradėjo tvarkyti rajono aplinkos apsaugos agentūros darbuotojai. Susirinkusiuosius ji informavo, kad akcijos dalyviams mieste ir jo prieigose švarinti numatytos penkios vietos. Tai Kraštiečių mikrorajone ir žydų kapinių prie vandens bokšto teritorijoje, prie senosios autobusų stoties, prie senųjų miesto kapinių, prie Visgiūnų karjero, pakelės nuo „Narjantos“ iki geležinkelio stoties.

Į tolimesnes vietas akcijos dalyviai buvo pavėžėti. Buvo išdalinti maišai šiukšlėms, pirštinės, visi akcijos dalyviai gavo proginius lipdukus. Visiems darbštuoliams buvo pažadėti nemokami kvietimai vakare pasilinksminti diskotekoje jaunimo centre.

Šeštadienio pavakarį praeiviai tikrai pastebėjo, kad mūsų miestas tapo jaukesnis. Vėjo šuorai daugiausia nešė smėlį ir pavienius pernykščius lapus. Tik ar ilgam? Toks klausimas kilo žvelgiant į prie Kupos vakarojančias linksmas kompanijas.

Po akcijos pakalbinta G. Matulytė sakė, kad mieste dalyvauti akcijoje buvo užsiregistravę maždaug 200 žmonių. Iš seniūnijų duomenų dar neturinti. Kai kurie prie šios akcijos prisijungė kitomis dienomis. Štai Kupiškio muzikos mokyklos kolektvyas ir Povilo Matulionio pagrindinės mokyklos pradinukai aplinką tvarkė vakar.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ, Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video