2024/05/04

Informacijos poliklinikoje turėtų daugėti

Prieš kelis mėnesius rajono Savivaldybės tarybos nariai (daugiausiai esantys opozicijoje) buvo itin susidomėję ligoninės ir jos vadovo darbo metodais.

Ligoninės direktorius Povilas Rimkus buvo priverstas ne tik raštu atsakinėti į Tarybos narių paklausimus, bet ir rengti atvirą susirinkimą įstaigoje, kuriame teko ir teisintis, ir sprendimus argumentuoti, ir gintis nuo nepatogių klausimų.

Galutinio verdikto dėl ligoninės veiklos dar nėra paskelbta, o tuo tarpu kitas Tarybos narys Virginijus Andrijauskas ėmė rūpintis darbo poliklinikoje organizavimu.

Po slidinėjimo trasoje patirtos traumos V. Andrijauskas iki šiol dažnokai yra priverstas lankytis poliklinikoje. Ten ir jis pats yra patyręs nepatogumų, ir turėjo progos išklausyti kitų poliklinikos lankytojų nusiskundimų.

Pavyzdžiui, ligoniai yra nepatenkinti registracijos darbu. Viena moteris pasakojo, kad ji pusę valandos prastovėjo eilėje, pasirodo, vien tik tam, kad sužinotų, jog reikia ateiti kitą dieną, nes talonėlių pas gydytoją nebebuvo. „Negi negalima apie tai kažkaip informuoti, kad netektų kankintis eilėse?“ – klausė pacientė.

Klausimų buvo daugiau nei atsakymų

Tarybos narys kovo viduryje poliklinikos vedėjai Dovilei Kulbokienei nusiuntė oficialų raštą, kuriame buvo pateikta dešimt klausimų apie diskutuotinus Pirminės asmens sveikatos priežiūros centro darbo metodus.

Po mėnesio V. Andrijauskas gavo direktorės atsakymą, kuriame pasigedo konkretumo, todėl nutarė susitikti su D. Kulbokiene ir pasikalbėti visiems rajono gyventojams rūpimais klausimais. Pokalbyje dalyvavo ir „Kupiškėnų mintys“.

Pas gydytoją galima pakliūti ir be talonėlio

D. Kulbokienė, paklausta, ar talonėlių reikia norint patekti pas visus gydytojus, sakė, kad jų nereikia tik einant pas chirurgus. Pas kitus gydytojus talonėliai išduodami artimiausioms dviem savaitėms, slenkančiu grafiku. Ši tvarka, pasak gydytojos, veikia gerai, nebent kokia nors seselė pamiršta atnešti talonus. Tačiau tokiu atveju registratūra tuoj pat skambina į kabinetą ir prašo juos atnešti.

Pas gydytoją galima pakliūti ir be talono, jeigu nutinka kokia nors nelaimė. Tarkime, staiga suėmė ūmūs skausmai, pakilo temperatūra, baigėsi anksčiau išrašyti vaistai ir t. t.

Paprastai vienas gydytojas per dieną priima apie dešimt žmonių su talonais ir maždaug dukart daugiau be jų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video