2024/05/19

Teršia, bet neaišku kas

Balandis nuo seno Lietuvoje būdavo švaros mėnuo. Žmonės tvarkydavo po žiemos išlindusias ir akis badančias šiukšles.

Tvarkomasi ir šiemet, bet, pasirodo, kuopiant aplinką, galima aptikti ir senų, iki šiol kažkodėl nenustatytų teršėjų.

Redakcija šią savaitę gavo pranešimą, kad iš stataus skardžio, netoli tilto per Kupą, kyšo vamzdis, iš kurio pilasi atliekos, kurios tiesiogiai teka į upę.

Nuvykę į sodybą Sodų g., įsitikinome, kad toks vamzdis, iš kurio bėga srutos, tikrai yra. Jomis buvo užterštas visas skardis. Kupa nuo tos vietos yra vos už keliolikos metrų. Skardžio papėdėje buvo susiformavusi įspūdingų matmenų srutų bala, iš kurios atliekos ir bėgo į upę. Srutos skleidė nemalonų kvapą

Sodybos šeimininkas pasakojo, kad tas vamzdis yra jau seniai. Dabar atliekos skleidžia nedidelę smarvę, bet, anot sodybos šeimininko, rudenį iš vamzdžio bėgo gal gazolis, gal panašus skystis. Va tada, smarvės buvo pakankamai.

Apžiūrėjus tą vamzdį, tapo aišku, kad jis patiestas seniai. Šviežių kasimo pėdsakų nebuvo. Vadinasi, Kupa šioje vietoje yra teršiama jau seniai, bet kažkodėl niekas į tai neatkreipė dėmesio.

Iš kur nutiestas vamzdis, kol kas atsakyti yra gana keblu. Netoli jo yra ir nemažas garažų kooperatyvas, ir privatus namas, net ir rajono Maisto ir veterinarijos tarnybos pastatas. Žodžiu, objektų, iš kurių gali būti nutiestas vamzdis, yra pakankamai.

Ta teršimo vieta yra dar miesto teritorijoje, todėl tvarką jame prižiūrinčios tarnybos turėtų operatyviai išsiaiškinti, iš kur nutiestas vamzdis, metų metus į Kupą plukdantis teršalus.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video