2024/05/19

Mylimos pedagogės jubiliejus – ir bendruomenės šventė

Jos, švenčiančios 95-ąjį gimtadienį, ėjo pasveikinti buvę mokiniai ir auklėtiniai, bendradarbiai ir seni pažįstami. Tačiau ir pati Jubiliatė buvo pakviesta į jai pagerbti trečiadienį surengtas iškilmes. Tuo pasirūpino Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos bendruomenė, kurios garbės narė F. Jakutytė ir dabar yra. Šioje ugdymo įstaigoje josios darbuotasi trisdešimt metų – nuo 1946-ųjų iki pensinio amžiaus. Beveik tiek pat laiko ji atidavė pedagoginiam darbui ir kitose mokyklose.

Gimnazijos mokytojų kambario jaukioje aplinkoje pasveikinti F. Jakutytės, rajono garbės pilietės, nusipelniusios mokytojos ir gimtojo rajono nepavargstančios kultūrininkės, jubiliejinio gimtadienio proga atvyko ir rajono meras Jonas Jarutis, jo pavaduotojas Aidas Mikėnas, Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius ir jo pavaduotojas Vytautas Knizikevičius.

Jubiliatei nuskambėjo ir „Ilgiausių metų“, su Ja kolegos ir svečiai pabendravo prie kavos puodelio.

Renginį vedusi mokytoja Genovaitė Vilčinskienė Jubiliatę pavadino suolo drauge, nes ją, tik atvykusią dirbti jauną specialistę, per pirmąjį posėdį atsisėsti šalia pakvietė maloniai besišypsanti vyresnio amžiaus kolegė Felicija. Viena kitos greta jos, lituanistės, išliko per ilgus bendro darbo metus.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video