2024/09/22

Gerumas nieko nekainuoja, daug duoda

Prieš šv. Velykas Subačiaus gimnazijoje vyko Gerumo savaitė. Kiekviena diena, turėjo savo pavadinimą, kuris ir padėjo atėjusiam į gimnaziją suprasti, kokius gerus darbus šiandien daro gimnazistai.

Pirmadienį gimnazija skendėjo žalioje ir geltonoje spalvoje, nes buvo numatyta akcija „Į mokyklą – su bundančio pavasario spalva“. Šią Menų dieną buvo atidaryta mokinių fotografijos paroda, o po pamokų visi norintieji galėjo dalyvauti mokytojos Genės Vaičikauskienės dekupažo pamokėlėje. Čia su dideliu entuziazmu mokiniai ėmėsi atnaujinti senus daiktus – kas senutėlę vazą, kas paprastą dėžutę.

Antradienį, kaip ir įprasta prieš šventes, visi ėmėsi švaros misijos. Kartu su klasių auklėtojais mokiniai tvarkė kabinetus – reikėjo ne tik gražiai sudėti knygas, bet ir susikaupusiais nereikalingais daiktais atsikratyti. Gerų darbų dieną nepamiršti ir gamtos gyventojai – technologijų mokytojo Raimundo Marcinkevičiaus padedami mokiniai kalė inkilus paukščiams, o Gamtininkų būrelio nariai vykdė akciją „Saugok gamtą“.

Labai aktyviai dalyvavo mokiniai akcijoje „Dovanoju knygą“, – per dvi dienas buvo surinktos 98 knygos, kurios Susitikimų dieną buvo nuneštos ir padovanotos Subačiuje įsikūrusiam Socialinių paslaugų centrui.

Trečiadienį gimnazijoje buvo Susitikimų diena. Visi norintieji po pamokų skubėjo susitikti su Subačiaus parapijos klebonu Algirdu Bute bei pasiklausyti Panevėžio Alfonso Lipniūno vidurinės mokyklos mokinių, kurie kartu su mokytojomis Loreta Palaviene ir Irena Tamošiūniene parengė muzikinę programą „Šventumo gali siekti kiekvienas“.

Sporto dieną mankštinosi ir pradinukai, ir vyresnieji. Mažieji rungtyniavo estafečių varžybose, o vyresnieji mėtė baudas, žaidė krepšinį.

Paskutinę Gerumo savaitės dieną, kaip padėką visiems, kurie prisidėjo prie gerų darbų, mokyklos direktorė Janina Ivanovienė pateikė staigmeną – nuotaikingą Leliūnų (Utenos r.) kultūros centro jaunimo muzikinę programą.

„Per savaitę padarę gerų darbų, tikimės, kad su gera nuotaika visi sutiksite ir artėjančias šventes“, – sakė mokiniams gimnazijos direktorė.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video