2024/05/17

Jeigu darom – tai darom iš visos širdies

Penktadienį po pietų, kol išsisklaidė srautas žmonių, skubančių iš darbo namo, miesto aikštėje aidėjo jaunimo balsai.

Jų skelbiama informacija tikriausiai sutapo su daugelio miestelėnų ketinimais dar tą vakarą ar šeštadienį prieš Verbas švarinti nuosavos sodybos ar daugiabučio namo kiemą. Žinoma, nepalikti šiukšlių ir esančių už „tos ribos“.

Iš tikrųjų su tokiais apsikuopimais turėtume visi paskubėti, nes akcija „Darom 2009“- šeštadienį prieš Atvelykį, balandžio 18-ąją.

Apie pasirengimą šiai akcijai labai įtaigiai pasakojo Kupiškio jaunimo centro „Po laiptais“ atstovė Agnė Valmaitė.

Į gamtos apvalymą nuo to, kuo patys priteršėme, telkiami ne tik Kupiškio gyventojai.

Pastarojo sąjūdžio ištakos – gyvenvietėse, miesteliuose. Ten esantys iniciatoriai palaiko glaudų ryšį su rajono organizatoriais, pastarieji – su apskrities koordinatoriumi, šis – su Vilniuje esančiu šios akcijos centru.

A. Valmaitė sakė, jog Jaunimo centras negali žinoti, kur reikės talkininkų, todėl prašė ir šiame rašinyje atkreipti dėmesį į tai, kad į juos kreiptųsi ir daugiabučių namų atstovai.

Puikus sumanymas – kviesdamiesi talkininkų ir patys gyventojai išeis padirbėti. To ir siekiama – išguiti supratimą, jog „mane turi apkuopti kiti“. Pasak pašnekovės, gal tada ne tik plastikiniai buteliai bus metami į jiems skirtas šiukšliadėžes, bet ir savo takų, savo pokalbių vietų nežymėsime nuorūkomis.

Aplinkos valymo didžiosios talkos (balandžio 18 d.) laikas – visa diena. Vieta – visa Lietuva. Šis sąjūdis susišauks dar su kelių valstybių jaunimo iniciatyva.

Manoma, jog akcija „Darom 2009“ vyks sklandžiai, per ją jaunatviškai į rimtą problemą pažvelgs vietos aplinkos apsaugos inspektoriai, miškininkai, kelininkai, nuolat kuopiantys šiukšles komunalininkai.

„Būk tarp tūkstančių aplinkos švarinimo misijos dalyvių, mąstyk ekologiškai! – skelbė savimi pasitikintis balsas. – Jeigu norim, kad išliktų gamtoje ir laumžirgis, mūsų šios mažosios popietės puošmena“.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video