2024/05/21

Laiškininkų rajone kol kas nesumažės

Prieš porą savaičių redakcija sulaukė sunerimusio mūsų laikraščio skaitytojo skambučio iš Mieliūnų kaimo, kuris sakė, kad labai išgyvena, jog žadama iš darbo atleisti jiems ne tik laikraščius ar pensiją, bet ir duonos kepalėlį atnešančią laiškininkę.

Pasidomėjome, ar tikrai kaimuose sumažės laiškininkų.

Išsamiau apie susiklosčiusią situaciją sulaukėme komentaro iš AB „Lietuvos paštas“ Komunikacijos skyriaus viršininkės Jurgitos Čepulytės.

Informaciniame pranešime teigiama, kad pertvarkant apskričių centrinius paštus apie 15 procentų mažinamas filialų – apskričių centrinių paštų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Utenos, Telšių, Tauragės ir Alytaus administracijų darbuotojų skaičius. Iš viso tai sudaro apie 120 darbuotojų etatų. Į mažinamų etatų sąrašą rajonų paštų darbuotojų skaičius neįeina. Labiausiai bus reformuotos padalinių direktorių ir kitų filialų vadovų pareigybės.

Vietoj dešimties filialų – buvusių apskričių centrinių paštų, atsakingų už pašto veiklos organizavimą ir koordinavimą, bus suformuoti penki didieji filialai – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių. Jie koordinuos ir organizuos dviejų apskričių paštų veiklą.

Panevėžio filialas bus atsakingas už Panevėžio ir Utenos apskrityse esančių paštų darbą. Kuriant naują Panevėžio filialą, Panevėžio ir Utenos apskričių centrinių paštų administracijose buvo sumažinta 19 etatų.

Laiškininkų, operatorių, skirstytojų, pašto viršininkų ir jų pavaduotojų etatų mažinti neplanuojama, todėl bendrovės klientų poreikiai dėl to nenukentės.

Pasak J. Čepulytės, šie valdymo struktūros pakeitimai klientų aptarnavimui įtakos neturės – visos pašto ir pasiuntinių paslaugos ir toliau bus teikiamos visuose Lietuvos paštuose.

„Pokyčiai susiję su šalies ekonomine padėtimi bei rinkos tendencijomis – tokiu būdu siekiama optimizuoti bendrovės valdymą, sumažinti patiriamų sąnaudų dalį, labiau centralizuoti administracinių funkcijų vykdymą, išvengti administracijos tam tikrų funkcijų dubliavimo“, – teigiama informaciniame pranešime.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video