2024/05/17

Rajono valdžią papiktino neteisingi oponentų priekaištai

Po praėjusią savaitę įvykusios spaudos konferencijos, kurią Kupiškio marių kraštovaizdžio formavimo bei kitais aktualiais mūsų rajonui klausimais buvo surengęs rajono Tarybos narys Dangirdas Mikšys ir kupiškėnas Virginijus Sankauskas, sulaukta rajono vadovų atsako.

Pirmadienį žurnalistams surengtoje spaudos konferencijoje rajono meras Jonas Jarutis, jo pavaduotojas Aidas Mikėnas, Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vyr. specialistė Asta Visockienė, Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vedėjas Mažvydas Šalkauskas, Kanceliarijos skyriaus specialistė švietimui ir ryšiams su visuomene Stasė Krestovienė pateikė papildomos informacijos apie Kupiškio marių pritaikymą rekreacijai.

Pasikeitimų apstu

Pasak J. Jaručio, niekas nedraudžia žmonėms turėti savo nuomonę, bet negalįs tylėti, kai šnekama netiesa. Jis nesutinkąs minėtoje spaudos konferencijoje su D. Mikšio ir jo kolegos pareikštais teiginiais, kad Kupiškio marios yra užtvertos, kad poilsiautojai negali prie jų prieiti, kad aplinkos tvarkymas tarnaująs tik saujelei turčių. Pamaryje yra tvarkoma didesnė nei 70 ha rekreacinė zona. Joje negalima nieko savavališkai statyti ar keisti. Ją tvarko tos vietovės seniūnijos, tam yra pasitelkiami žmonės per viešųjų darbų programą.

Visiems akivaizdu, kad Kupiškio marių aplinka yra pasikeitusi ir kad toliau čia vyksta aplinkos tvarkymo ir jų pritaikymo poilsiui darbai. Savivaldybė čia jau įgyvendino vieną europinį projektą, o kitą, tęsiantį pradėtus darbus, įgyvendina šiuo metu. Bus nutiestas apie marias dviračių takas, sutvarkytos aštuonios poilsio aikštelės prie marių. „Ir visa tai ne valdžiai, o rajono gyventojams bei mūsų kraštą aplankantiems svečiams“, – akcentavo meras.

Jis sakė, kad sutinkąs su tuo, jog per 20 m. privatizuojant žemę buvo padaryta klaidų. Kai kam jos sklypai grąžinti prie pat marių. Tačiau pagal įstatymą ir privačios žemės 5 m turi būti palikti visų prieigai prie šio vandens telkinio. Projektuojant dviračių taką gali kilti keblumų su žeme, bet šiuo klausimu bus tariamasi su jos savininkais. Vienur ją gali prireikti išpirkti, kitur – apeiti, bet dviračių takas turės būti.

A. Mikėnas merui paantrino, kad teritorijos apie Kupiškio marias nuo pat šio tvenkinio atsiradimo pradžios yra pritaikomos žmonių poilsiui. Sodinti pušynus šiose vietose mokykliniais metais tekę ir jam. Prisimenąs, jog tuometines pionierių stovyklas buvo planuojama perkelti į šias vietas. Tad jau pagal tų metų įdirbį Kupiškio marios buvo, kiek įmanoma, pritaikytos žmonių poilsiui.

Apie projektus detaliau

A.Visockienė papasakojo, kas nuveikta, kad prie šio didžiausio mūsų rajone vandens telkinio pailsėti rinktųsi vis daugiau to trokštančiųjų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video