2024/05/17

Miesto centre muzikavo skudutininkas iš Peru

Kupiškio centre esančių įstaigų darbuotojai, iš anksto kūrę planus, kaip balandžio 1-ąją apmeluoti kolegą ar giminaitį, iš tikrųjų šposauti pradėjo jau nuo pirmadienio vidurdienio. Mat tuo metu iš miesto aikštės ėmė plaukti ilgesinga melodija.

Taip pat ir namisėdos, kurie pro savo langus negalėjo matyti, kas dedasi centre, liepė vaikams bėgti pažiūrėti, koks čia paukštis, mūsų krašte dar neregėtas pavasario šauklys, užklydęs. Bet ne vienas iš jaunimėlio, kuriam pastarosiomis vasaromis teko Palangoje dieną kitą poilsiauti, tokiam akių dūmimui nepasidavė ir bandė tvirtinti, jog čiulbuonėlis gali būti iš kurorto gatvėse matytų egzotiškai apsirėdžiusių muzikantų pulko.

Ir šis spėjimas buvo taikliausias. O korespondentės pakalbinta šio gatvės muzikanto vadybininkė kaunietė Rita pavirtino, jog iš tikrųjų tas vyriškis su kitais savo tautiečiais ne vieną vasarą yra muzikavęs Palangoje. Gi kilimo jis esąs iš Pietų Amerikos valstybės Peru (sostinė Lima).

Muzikantą lydinti lietuvaitė sakė, jog bendraujanti su juo ispanų kalba. Tenka jai ir gidės, ir kompaktinių diskų su tolimų kraštų muzikos įrašais prekeivės pareigos. Netoli atlikėjo Edgaro Martino padėtas krepšelis aukojamiems pinigams joks įrodymas, kad iš tokių pajamų pietietiško gymio vyriškis ir plėtoja savo verslą. Šis akcentas tik atkreipti praeivių dėmesį. Tikrosios pajamos yra gaunamos už parduotus muzikinius įrašus. Pasak vadybininkės, vienas diskas kainuoja 25 litus. Keliolika jų per dvi muzikavimo gatvėje dienas įsigijo ir kupiškėnai. Rita pabrėžė, jog palyginti šilta žiema nuteikė juos pradėti gatvės koncertus nelaukiant vasaros sezono. Prieš apsistodami Kupiškyje, dvi savaites koncertavo Latvijos miestų gatvėse ir aikštėse. Lietuvoje neketina ilgiau užtrukti, iš jos vyksią į Lenkiją.

Pašnekovė sakė, jog Edgaro lagamine yra per dvidešimt įvairių formų pučiamųjų medinių instrumentų, labai artimų nuo seniausių laikų lietuvių žinomiems skudučiams.

Vadybininkės tvirtinimu, Kupiškio centre muzikuoti jie buvo gavę Savivaldybės administracijos leidimą ir švelniomis melodijomis tikriausiai per daug neįsipykę aplinkinių namų gyventojams bei įstaigų darbuotojams.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video