2024/05/21

„Europos regioniečio“ nominacija atkeliavo į mūsų rajoną

Pirmą kartą Lietuvoje buvo renkami geriausi Lietuvos spaudos, televizijos, radijo ir interneto žurnalistai, kurių publikacijos skatino domėtis ir dalyvauti diskusijose aktualiais klausimais – energetika ir klimato kaita, Europos ateitimi, ekonomikos augimo ir užimtumo skatinimu.

Paskelbti geriausi žurnalistai

Pirmajame “EuroMedija 2009„ konkurse sėkmė lydėjo ir „Kupiškėnų minčių“ korespondentę Nidą Šulcienę. Žurnalistė tapo nominacijos „Europos regionietis“ laureate.

Konkursui „EuroMedija 2009“ buvo pateikti 75 darbai, kuriuos vertino komisija, sudaryta iš nacionalinės ir regioninės žiniasklaidos atstovų.

Pirmosios vietos laimėtojai buvo apdovanoti nešiojamaisiais kompiuteriais, antrosios ir trečiosios – kelione į Europos Parlamentą.

Konkurse buvo septynios nominacijos, tačiau dvi iš jų – „Euroblogeris“ ir „Europos akis“ – kol kas liko be laureatų – juos tikimasi paskelbti rudenį, nes kol kas neatsirado darbų, kurie atitiktų konkurso kriterijus.

Pasak Žurnalistų sąjungos pirmininko Dainiaus Radzevičiaus, stipriausi kandidatai buvo spaudos kategorijoje.

“Europos plunksnos„ laureatu tapo „Verslo klasės“ žurnalistas Rytas Staselis, „Europos balso“ nominantai – Lietuvos radijo laidos „Gimtoji žemė“ kūrybinė grupė, Europos regioniečio laureatė – „Kupiškėnų minčių“ žurnalistė Nida Šulcienė, „Eurotinklų“ laureatė – „Verslo žinių“ naujienų portalo žurnalistė Vija Pakalkaitė, „Europos studento“ nominaciją pelnė žurnalų „Geras skonis“ ir „Valstybė“ žurnalistė Mėta Marija Valiušaitytė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video