2024/05/21

Pirties durys užveriamos ne tik dėl krizės

Jau senokai ant G. Pažemio individualiajai įmonei priklausančios pirties durų kabo raštelis, informuojantis, kad nuo balandžio 1 dienos pirtis paslaugų nebeteiks, nes Savivaldybė sustabdė finansavimą. Ir tai ne balandžio pirmosios pokštas – pirtis iš tiesų stabdo savo veiklą.

Kai dabar užsidaro viena ar kita įmonė, nieko jau nebestebina. Ką padarysi – sunkmetis. Tačiau pirties uždarymas sukėlė tikrai nemažą šurmulį ir tarp miestiečių, ir tarp kai kurių artimesnių gyvenviečių žmonių.

Kreipėsi pagalbos į Tarybą

Gyventojai, jausdami, kad netrukus gali likti be pirties, kreipėsi į rajono Savivaldybės tarybą prie prašymo pridėdami penkis lapus su parašais.

Prašymo autoriai rašė, kad jie pagaliau priprato prie tvarkos Savivaldybėje pasiimti talonėlius į pirtį ir tokia tvarka jiems pasidarė priimtina. Žmonės, suprasdami šio meto sunkumus, sutiktų už pirties paslaugas mokėti po kelis litus, bet visa bilieto kaina daugeliui yra ne pagal kišenę.

Laiške savo pačių į Savivaldybės tarybą išrinktiems politikams žmonės prašė neatimti paskutinio džiaugsmo – nors kartą per mėnesį nusiprausti pirtyje.

Savininkai irgi ieškojo būdų išlikti

Pirties savininkai taip pat norėjo išlaikyti gyventojams paslaugas tiekiančią įmonę. Valerija Pažemienė „Kupiškėnų mintims“ pasakojo, kad ji dar praėjusių metų pabaigoje nuvyko pas Savivaldybės administracijos direktorių Žilviną Aukštikalnį ir siūlė įvairius variantus, kaip būtų galima toliau dirbti. Ji siūlė sumažinti pirties darbo laiką iki vienos dienos per savaitę. Pusę dienos galėtų maudytis moterys, kitą pusę – vyrai.

V. Pažemienė sakė, kad tikrai supranta, jog sunkmečiu ir Savivaldybei trūksta pinigų, todėl ji sutiko, kad dotacija remtinam žmogui būtų sumažinta daugiau nei dvigubai – nuo 22 iki 10 litų. Tokiu atveju pirtis dirbtų be jokio pelno, bet paslaugas žmonėms teiktų.

Pasak V. Pažemienės, iki šiol pirtyje per mėnesį apsilankydavo apie du šimtai žmonių. Jei socialiai remiami asmenys į pirtį nebeateitų, tai per mėnesį čia apsilankytų tik koks 50 gyventojų, kurie galėtų mokėti visą bilieto kainą. Bet tokiu atveju pirtis negalėtų išsilaikyti, todėl lieka vienintelė išeitis ją uždaryti.

Pirties paslaugomis patenkinti žmonės ir V. Pažemienė sakė, kad pasakymai, jog Savivaldybei trūksta pinigų, todėl jų nebegali skirti socialiai remtinų žmonių nuprausimui, nėra rimti. Pakaktų panaikinti porą etatų Savivaldybėje ir lėšų kaip mat atsirastų.

Galės praustis dušuose

Žmonėms, surinkusiems parašus dėl tolesnio pirties darbo, raštu atsakė Savivaldybės administracijos direktorius Ž. Aukštikalnis. Jis informavo, kad G. Pažemio įmonės teikiamas pirties paslaugas dotuos iki kovo 31 dienos. Savivaldybė tų paslaugų ateityje negali dotuoti, nes nevykdomas biudžeto pajamų planas, todėl ir nenumatytos lėšos pirties paslaugų dotacijai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video