2024/05/17

Keliai ir toliau gąsdins automobilius

Jau kelerius metus įvairių miesto gatvių gyventojai, surinkę begales parašų, Savivaldybės reikalauja, kad būtų pagaliau išasfaltuotos metų metais dulkėmis žmones šeriančios gatvės. Tokių prašymų sulaukėme ir šiemet.

Savivaldybė kartais išpildo vieną ar kitą žmonių prašymą, bet iš esmės problemos niekaip negali išspręsti.

Ne mažiau problemų kyla ir rajono gyvenvietėse gyvenantiems žmonėms. Ne kartą rašėme apie tai, kad net ir netoli Kupiškio gyvenantieji važinėja blogais keliais ir laužo savo automobilius. Jų remontas kainuoja brangiai, bet negi eisi pėsčias į rajono centrą. Tuos kelius seniūnai kasmet kažkiek paremontuodavo, bet jie netrukus vėl tapdavo automobilių siaubu. Deja, šiemet nebus už ką ne tik tiesti naujos kelio dangos, bet vargu ar pavyks ir visas po žiemos atsiradusias duobes užlyginti.

Savivaldybės Administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis „Kupiškėnų mintims“ pasakojo, kad prasidėjus taupymo vajui iki šiol neaišku, kiek reikia sutaupyti. Planuojant veiklą ir atsisakant kai kurių darbų, visiškai negali būti tikras, ar po kokio mėnesio nebus dar kartą apkarpytos lėšos, o sudaryti veiklos planai liks visiškai neberealūs.

Kalbėdamas apie kelių tvarkymo perspektyvas, Ž. Aukštikalnis sakė, kad pernai iš Kelių priežiūros ir plėtros programos rajonui buvo skirta du su puse milijonų litų. Šiemet, prasidėjus taupymo vajui, buvo tikimasi, kad teks grįžti į 2007 metų lygį, kai kelių priežiūrai buvo skirta 1 milijonas 700 tūkstančiai litų.

Deja, nepasitvirtino ir tos pesimistinės prognozės. Ž. Aukštikalnis pirmadienį dalyvavo susirinkime Vilniuje. Ten paaiškėjo, kad kelių tvarkymui rajonas gaus tik 870 tūkstančių litų.

Tiesa, buvo pareikšta, kad ateityje šios lėšos gal ir didės, bet netrukus paaiškėjo, kad birželio mėnesį dar kartą gali būti mažinamas biudžetas, todėl tikėtis, kad lėšų keliams atsiras daugiau, būtų visai naivu.

Ž. Aukštikalnis, paklaustas, ką už tokią sumą rajone galima padaryti, sakė, kad apžiūrėjus asfaltuotų kelių bei žvyrkelių būklę ir nustačius, kiek ten reikia skirti lėšų, galima tikėtis, kad gal būt pavyks užtaisyti po žiemos atsiradusias duobes, gal pavyks pataisyti vieną kitą itin duobėtą žvyrkelio atkarpą, bet apie kažkokią asfaltuotų kelių plėtrą negalima net svajoti.

Direktorius pasakojo, kad Savivaldybė turėjo planų kasmet išasfaltuoti bent po vieną ar kelias gatveles, kur žmonės jau po dvidešimt ar daugiau metų gyvena šalia žvyruotos važiuojamosios kelio dalies. Tačiau dabar matyti, kad tokių planų nesiseks įgyvendinti ne tik šiemet, bet, matyt, ir kitais metais.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video