2024/05/21

Teatro gerbėjų skapiškėnų – trys kartos

Rytoj Tarptautinė teatro diena. Nėra abejonės, kad šią dieną prisimins tie, kurie neabejingi scenos menui. Vieni jų – skapiškėnai, garsinantys ne tik savo miestelį, rajoną bet ir šalį. Daugumai šio miestelio gyventojų teatras tapo gyvenimo dalimi, bendravimo būdu, nes į kultūros namus skuba šeimomis – seneliai, vaikaičiai, tėvai.

Tarptautinės teatro dienos proga penktadienį Kultūros centro salėje turėsime galimybę pamatyti visų kartų teatro mylėtojus.

Vaikams čia patinka

Patys mažiausieji po repeticijos dar neskuba į namus – smagiai sau čiauška prie arbatos puodelio. „Tai mūsų arbatgėris, – juokiasi teatro vadovė Vita Vadoklytė. – Vaikams patinka čia pabūti, kartu išgerti arbatos puodelį“.

Dauguma kalbintų vaikų sakė, kad čia ateina kartu su tėvais, broliais ar sesėmis. Visai neseniai mažieji artistai sulaukė labai geros žinios – Zarasų zonoje jų teatras pripažintas geriausiu, o Lietuvoje – antras. Dešimtmečiui Nerijui Petuchovui teatre patinka viskas: ir vaidinti, ir atlikti vadovės pavestus darbus. Nerijaus pusseserė Greta Petuchovaitė prieš dvejus metus čia atėjo vadovės pakviesta. Jurgita Bugailiškytė dar naujokė – į teatrą atėjo prieš dvi savaites. „Žiūrėdama spektaklius visada svajodavau, kad būtų šaunu ir man pabūti scenoje. Atėjau, paprašiau ir priėmė mane čia“, – pasakojo mergaitė.

Dabar mažieji artistai yra pastatę Regimanto Kaškausko žaismingą pasakėlę „Apie burtininkus ir varles“. Čia vaikai mokosi savo personažus žiūrovui perteikti judesiu, muzika, daina.

„Kadangi vaikų teatriuko „Ku-kū“ artistai dar maži, tai stengiuosi vaidybos paslapčių mokyti per žaidimus“, – apie darbo metodiką su mažaisiais artistais kalbėjo V. Vadoklytė.

Jaunimas

Jaunimo teatro senbuvės sakė, kad per vienuolika metų buvo visko: kartą jau kelionei įpusėjus pastebėjo, kad pamiršo kostiumą, todėl teko išsiversti su tuo, ką turi.

Norint pasiekti gerų rezultatų, tenka ir padirbėti – kartais repeticijos ne vieną valandą užtrunka, tačiau visi vargai greitai pasimiršta, kai pasiekiami puikūs rezultatai. Tryliktus metus vaidinantis Dovydas sako, kad čia atėjo, nes patinka vaidinti, keliauti. „Norėčiau kartu suvaidinti su charizmatiškuoju Ramūnu Rudoku, nes patinka jo sukurti personažai“, – sakė vaikinas.

„Iš čia išėję jauni žmonės įgauna ne tik pasitikėjimo savimi, bet tampa atsakingesni, drausmingesni – be susiklausymo, atsakomybės gerų rezultatų nepasieksi“, – pasakojo Simona.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video