2024/05/17

Į tolimą kelionę susiruošė sujaudinti draugų nelaimės

Vakarykštę kelionę per Kupiškio rajoną sutuoktiniai Ruan de Flamingh ir Tina de Flamingh turėjo įsiminti. Po kelių pilkų ir juos drengusių sniegingų dienų toje per dvidešimties kilometrų atkarpoje nuo Antašavos Anykščių link jiems net teko saugoti akis nuo spiginančios saulės, tikriausiai juos šildė ir sutiktų žmonių gerumas.

Pasak šių žygeivių per Europą, jie kelyje jau yra praleidę vienerius metus ir atsidūrę įvairiose situacijose – buvę ir alkani, ir negavę pastogės nakvynei.

Antašaviečiams apie pro jų miestelį keliausiančius užsieniečius žinią perdavė biržiečiai, esą šis ekipažas ketinantis jų bažnytkaimyje ieškotis nakvynės. Antradienio pavakary antašaviečiai vienas kitam perdavinėjo susirūpinimą, kaip šiems žmonėms padėti.

Kultūros namų direktorė Vanda Muralienė nusprendė, jog šiems piligrimams pailsėti tiktų jos darbo kabinetas, nes šią patalpą galima ir pašildyti.

Savo turtą sugabenę į kultūros namų fojė, kelyje išvargę jauni žmonės skubėjo išgerti karštos arbatos, pašerti savo bendrakeleivį vilkšunį Akelą. Netikėti svečiai labai nustebo, jog čia susirūpinta juos net pamaitinti.

Tai Rima Daugelienė nusprendė, jog kelionės nuvargintus žmones labiausiai pastiprintų karšta sriuba, ir pasiuntė dukterį Gretą jos nunešti. Mergina, trečios klasės gimnazistė ir mokanti anglų kalbą, su pakeleiviais dar ir pasikalbėjo, paklausė, kokio dar maisto jiems atnešti, tačiau išgirdo, kad visiškai užteko sriubos, nes nėra įpratę sočiai maitintis.

„Kupiškėnų minčių“ laikraščio žurnalistės su Antašavoje nakvojusiais sutuoktiniais Flamingais susitiko trečiadienio rytą. Jie jau buvo išgėrę kavos ir paskubomis krovėsi mantą į du karučius, kad dešimtą valandą jau galėtų tęsti savo žygį.

Ruanas ir Tina pasakojo, jog poilsiui ir maitinimuisi skiriantys ne daug dėmesio. Kai turi sąlygas pasiruošia ir šilto valgio, dažniausiai verda makaronų, nepamiršta česnakų, kurie apsaugantys ir nuo peršalimo ligų. Pasakojo, kad valgo saikingai, nes sotumas tik apsunkintų jiems kelionę.

Šie jauni žmonės,- 32 metų Ruanas, gimęs Pietų Afrikoje, dirbęs kelionių organizatoriumi, ir 30-metė Tina, turinti švediškos ir vengriškos prigimties, – pasakojo, jog pora jau penkeri metai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video