2024/05/17

Apie kūrybos derlių – kasmet kitokį

Nuo praėjusio penktadienio Kupiškio viešosios bibliotekos parodų salėje plaikstosi rajono tautodailininkų kūrybos ugnelė.

Mintis vedė pavadinti ją nematomąja, tačiau pabūgau prieštaravimo – juk viskas čia akivaizdžiausiai eksponuojama.

2008 metų mūsų krašto žmonių meninės kūrybos ataskaitinė paroda nuo ankstesnių skiriasi tuo, kad darbai eksponuojami ne etnografijos muziejaus salėse, o daug ankštesnėje erdvėje. Tačiau ir už ją dėkodama šeimininkams muziejaus direktorė Violeta Aleknienė užsiminė, jog su panašiais nepatogumais parodų dalyviams ir rengėjams teks taikstytis, kol vyks muziejaus patalpų rekonstrukcija.

Tačiau ką per praėjusius metus, autorių ir parodos rengėjų nuomone, pavyko įsimintiniausio sukurti, užtenka vietos parodyti.

Pasak Etnografijos muziejaus specialistės Lucijos Dobrickienės, apžvelgusios ekspoziciją, dailininkai Vytautas Pastarnokas, Alfonsas Blažys, Regina Sriubiškienė, medžio drožėjai Jonas Šmigelskas, Leonas Perekšlis, Romualdas Dobrickas, Jonas Remeikis turi savo kūrybos vagą ir kasmet ją pagilina, o tautodailininkėms Geniai Vaičikauskienei, Irenai Vapšienei būdinga kaskart nustebinti ne tik visiškai naujomis kūrybos temomis, bet ir raiškos technikos įvairove.

Tarp zonos tautodailininkų pernai kupiškėnai labiausiai „išsišoko“ „Aukso vainiko“ konkurse. Jo nominantėmis tapo paveikslų tapytojos Renė Sriubiškienė ir Irena Vapšienė.

Pastarajai ekspozicijai 29 autoriai yra pateikę visą šimtą savo minties ir širdies kūrinių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video