2024/05/21

Vyriausioji senjora sutiko dar vieną jubiliejų

Vyriausioji Skapiškio seniūnijos gyventoja Ona Gailiūnenė neseniai atšventė neeilinį jubiliejų. Kartu su dukterimi Genovaite gyvenančią moterį artimieji sveikino 95-ojo gimtadienio proga. Skapiškio seniūnas Valdas Juškevičius „Kupiškėnų mintims“ sakė, kad ji yra pati vyriausia seniūnijos gyventoja.

1914 metų kovo 8 dieną gimusiai O. Gailiūnienei mokslų neteko ragauti. Nuo mažens jai reikėjo tarnauti pas ūkininkus. Jubiliatė pasakojo, kad augo penkių vaikų šeimoje. Gal ir būtų pavykę pragyventi be tarnystės pas ūkininkus, bet norėjosi šiek tiek užsidirbti.

O. Gailiūnienė yra vyriausioji duktė šeimoje, bet ji pergyveno visus brolius ir seseris. Kiti jau senokai išėjo Anapilin. Miręs ir jos vyras. Žmogų pakirto infarktas. Ona turi tris vaikus. Vienas iš sūnų taip pat jau miręs. Kitas sūnus įsikūręs Saratove (Rusija), o dukra Genovaitė iki šiol gyvena su mama Slabados vienkiemyje, vos keli kilometrai nuo Skapiškio geležinkelio stoties. Jubiliatė yra susilaukusi keturių anūkų ir trijų proanūkių.

Moteris sakė, kad dabar jos sveikata jau ne kokia, bet vis tiek pasikvietė svečių į savo jubiliejų.

Dabar ji prastai mato, todėl nebeskaito ir televizoriaus nežiūri, bet pasiklauso radijo ir taip seka gyvenimą. O. Gailiūnienė sakė, kad ir rinkimuose žada dalyvauti. Neslėpė, kad prezidento rinkimuose balsuos už Dalią Grybauskaitę.

Jubiliatė pasakojo, kad 95 – ojo gimtadienio proga ją sveikino nemažai žmonių. Atvyko ne tik anūkai su vaišėmis, apsilankė dukterėčia, sveikino ir seniūnas su sekretore. Moteris vis pasakojo, kad yra dėkinga seniūnui, kuris jos neužmiršta ir padeda spręsti kylančias problemas.

Jubiliatės dukra Genovaitė pasakojo, kad anksčiau laikė didelį ūkį. Dabar daug ką teko parduoti. Liko karvytė, telyčaitė, šiek tiek paukščių. Mėsos pirkti nereikia, o kitus produktus ir vaistus į vienkiemį atveža Panevėžyje gyvenanti dukra.

Genovaitė sakė, kad visus gąsdinančios krizės dar nejaučia, tik per televizorių apie ją išgirsta.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video