2024/05/21

Prezidento rinkimų šiemet nebus

Šiandien ir politikai, ir apžvalgininkai bei politologai kone vienu balsu tvirtina, kad šiemet prezidento rinkimų, ko gero, nebus – žmonės Dalią Grybauskaitę jau beveik paskyrė į šalies vadovo postą.

Nors dar nesibaigė kandidatų į prezidentus kėlimo laikas, neatrodo, kad atsiras koks nors stebuklingas žmogus, už kurį Lietuvos gyventojai norėtų gausiai balsuoti.

Rajone kaip ir visoje Lietuvoje

Pasidomėjome, kokiomis nuotaikomis dabar gyvena kupiškėnai. Lietuvos liberalų sąjūdžio rajono skyriaus pirmininkas Rimantas Navanglauskas, kurio komanda pradėjo rinkti parašus už D. Grybauskaitę, pasakojo, kad išankstinių išvadų nereikėtų daryti, bet žmonės už šią kandidatę pasirašinėja noriai. Politikui pasirodė, kad toks žmonių entuziazmas yra labai panašus į Sąjūdžio metus. Tik per tris dienas liberalams pavyko surinkti 400 parašų. Pasirašinėdami žmonės pasakojo, kad D. Grybauskaitė labiausiai teikia vilties, kad lengviau pavyks išgyventi sunkmetį. Rinkėjams atsibodo nuo pat Nepriklausomybės laikų prasidėjusi netvarka, tebesitęsiantis lėšų švaistymas, todėl jie tikisi, kad eurokomisarė yra būtent tas žmogus, kuris padės pagaliau įvesti tvarką. Tiesa, R. Navanglauskas pastebėjo, kad daugiausiai pasirašinėja brandaus amžiaus žmonės – keturiasdešimtmečiai ir vyresni.

Partijos neturi populiarių lyderių

Žinoma, sunku dabar pasakyti, ar D. Grybauskaitė bus gera prezidentė, tačiau toks jos populiarumas jau dabar turėtų žeisti tiek Lietuvos politinių partijų, tiek jų lyderių ambicijas.

Kairiosios partijos dar sugebėjo iškelti šiokias tokias savo kandidatūras, kurios tikrai nesudarys jokios konkurencijos lyderei, o centristinėms ar dešiniosioms partijoms net nebuvo ką iškelti. Kažin, ar turi kokią nors perspektyvą partijos, kurios daugelį metų niekaip nesugeba išugdyti tautos pasitikėjimą turinčių žmonių.

Gerai, kad bent jau pačios partijos supranta, kad netinkamo kandidato iškėlimas būtų tik žmonių juokinimas.

Šiek tiek apie kostiumus

Visiems aišku, kad puikios angliškos medžiagos kostiumas yra puikus dalykas, bet su juo eiti mūryti kažkaip nepatogu ar gal net negražu.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video