2024/05/17

Turnyras įamžins signataro vardą

Praėjusį šeštadienį Kupiškio kultūros centro vitražų salėje rajono šachmatų ir šaškių klubas surengė turnyrą Kovo 11-osios Akto signataro Leono Apšegos taurei laimėti. Į turnyrą pasveikinti jo dalyvių atvyko ir pats L. Apšega bei mero pavaduotojas Aidas Mikėnas.

Mero pavaduotojas papasakojo, kad su rajono šachmatų ir šaškių klubo pirmininku Romualdu Rinkevičiumi aptarė, jog šis turnyras turėtų būti tradicinis. L. Apšega džiaugėsi šio klubo pirmininko iniciatyva tokiu būdu paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir tuo pačiu pagerbti jį, kaip vienintelį šiame krašte Kovo 11-osios signatarą. L. Apšega sakė, kad didžiąją gyvenimo dalį jam teko ekonomikos, politikos, ūkines „šachmatų“ partijas dėlioti. Tačiau išties mokąs ir tikraisiais šachmatais bei šaškėmis žaisti. Jis pašmaikštavo, kad jaunystėje lošdavę iš puodelio vandens. Pralaimėjęs turėdavo išgerti tą vandenį. Smagiai su savo vaikais sužaisdavęs šaškėmis kirstuką – tokį atbulinį žaidimą, kas greičiau savo šaškes praloš. L. Apšega palinkėjo šių intelektualių sporto šakų mėgėjams neprarasti ūpo taip turiningai leisti laisvalaikį ir dar daugiau žmonių įtraukti į savo gretas. Politikas iš anksto perspėjo, kad negalės pagerbti savo dalyvavimu šio turnyro dalyvių, jei jis ateityje vyktų kovo 10-11 d., nes tuo metu jis kasmet tradiciškai dalyvauja signatarų susitikimuose Vilniuje.

Tačiau šįkart turnyras buvo surengtas kovo 7 d. ir jo dalyviai taures, medalius, diplomus bei prizus gavo iš paties signataro rankų.

Tarp šaškininkų pirmąją vietą laimėjo kupiškėnas Viktoras Naglis, antrąją vietą užėmė Algis Dunčia iš Kupiškio, trečias liko Romualdas Rinkevičius iš Palėvenėlės.

Geriausiu šachmatininku pripažintas subatėnas Pranciškus Markevičius, antrąją vietą laimėjo Stasys Gružas iš Adomynės, trečiąją – šimonietis Vytautas Šateika.

Pasak R. Rinkevičiaus, artimiausiu metu jų klubas planuoja surengti šachmatų ir šaškių turnyrą Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje bei Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje. Tikimasi, jog šie turnyrai ne tik sudomins jaunuomenę šiais žaidimais, bet ir padės atsiskleisti ne vienam jaunam talentui.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video