2024/05/21

Į Kaziuko „kermošių“ – save parodyti ir kitų pamatyti

Savaitgalis buvo gausus renginių. Tai viename, tai kitame rajono kampelyje šurmuliavo Kaziuko „kermošėliai“.

Kvepėjo bandelėmis

Šeštadienį Noriūnų laisvalaikio centre vykęs Kaziuko „kermošius“ sukvietė gausų būrį norinčių linksmai praleisti pusdienį. Noriūniečiai ir svečiai iš kaimyninių rajonų prekiavo megztomis tikros vilnos kojinėmis, dailiais šalikais, veltos vilnos papuošalais, paveikslais.

Tik įėjus į laisvalaikio centro patalpas visus pasitiko malonus kepamų bandelių kvapas – retas kuris galėjo praeiti pro šalį jų neparagavęs, juolab kad ir kainos gana simbolinės buvo – 25 centai už vieną.

Tie, kurie nieko nepirko, taip pat neliko nuskriausti – pasikeisdamos susirinkusiuosius linksmino net trys kapelos – biržiečių, rokiškėnų ir pačių noriūniečių.

Šiemet buvo apdovanotas ir šauniausias amatininkas, kurį rinko patys „kermošiaus“ dalyviai bei pirkėjas, išleidęs pirkiniams daugiausia pinigų.

Susumavus rezultatus, šauniausiojo amatininko vardą pelnė karštomis bandelėmis prekiavusi Irutė Gasieliūnaitė iš Biržų rajono. Šiai bandelių prekiautojai buvo įteiktas ir prizas – medaus indelis bei padėkos raštas. Antroji vieta atiteko Kupiškio vaikų-lopšelio darželio „Obelėlė“ kolektyvui, prekiavusiam iš vilnos veltais dirbiniais, trečioji – noriūnietei Danutei Kirailienei už megztas kojines. O daugiausia pinigų pirkiniams išleido noriūnietė Nida Joneliūnienė. Jai taip pat teko prizas – riestainių vėrinėlis ir medaus indelis.

Noriūnų kermošiuje nei pardavėjai, nei pirkėjai nestokojo geros nuotaikos. „Šventė pavyko ir ji reikalinga žmonėms, todėl kitais metais reikės ieškoti erdvesnių patalpų“, – mintimis dalijosi Noriūnų laisvalaikio centro renginių organizatorė Violeta Laucienė.

Perkamiausia prekė – verba

Sekmadienį Kupiškio kultūros centre vykusiame jau tradiciniame Kaziuko „kermošėlyje“, žmonės labiausiai pirko verbas. „Kaip nepirksi, juk artėja šventės, o verba – reikalinga“, – svarstė besibūriuojantys pirkėjai prie kupiškietės Reginos Balčiūnienės verbų. Per pusvalandį neliko nė vienos šios moters rankomis iš įvairių džiovintų gėlyčių supintos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video