2024/05/17

Deklaruoti elektroniniu būdu patogiau

Lietuvoje nuo kovo 4 d. prasidėjo kasmetinis gyventojų pajamų ir turto deklaravimo procesas. Jis tęsis iki gegužės 4 d.

Mokesčių mokėtojai, deklaruojantys pajamas elektroniniu būdu, jau gali naudotis preliminaria gyventojų pajamų mokesčio (GPM) deklaracija.

Praėjusį trečiadienį Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Kupiškio skyriaus vedėjas Romualdas Bučinskas susitiko su rajone dirbančiais žurnalistais ir juos informavo apie šio proceso eigą. Žurnalistai prie kompiuterių taip pat galėjo pasipraktikuoti, kaip tas deklaracijas reikia pildyti elektroniniu būdu.

Deklaravimo naujovė

Pasak R. Bučinsko, gyventojai, deklaruojantys pajamas elektroniniu būdu, kaip ir praėjusiais metais, pildys vieną visiems bendrą deklaraciją (GPM305 dokumento formą), kurioje bus pateikiami duomenys apie gautas pajamas, susijusias su darbo santykiais, ir išlaidas, apie kurias mokesčių inspekcijai pranešė tretieji šaltiniai (bankai, draudimo bendrovės, kompiuterių pardavėjai ir pan.), taip pat pajamų mokesčio suma, sumokėta už verslo liudijimą. Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS) esančiose pažymose bus pateikiama informacija apie gyventojų pajamas, gautas iš nekilnojamojo turto bei vertybinių popierių sandorių.

VMI interneto puslapyje mokesčių mokėtojai, pildantys deklaracijas, ras metinio neapmokestinamojo pajamų dydžio (MNPD) skaičiuoklę.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video