2024/09/22

Noriūnų pagrindinės mokyklos galvos skausmas – skilinėjančios sienos

Redakciją pasiekė žinios, kad Noriūnų Jono Černiaus pagrindinėje mokykloje pradėjo skilinėti kai kurios pastato vidaus sienos. Šioje mokykloje besimokančių vaikų tėvai sunerimo, ar nėra pavojaus vaikų gyvybei.

Senos bėdos

Mokykla buvo pastatyta 1987-1989 metais. Praėjus keletui metų po jos statybos, sienose atsirado pirmieji įtrūkimai. Pasak mokyklos direktorės pavaduotojo ūkio reikalams Ediko Puipo, jau tada buvo kviečiama komisija, kuri sprendė, ką daryti.

Prieš penkerius metus vyko mokyklos renovacija, kurios metu pagal parengtą projektą buvo pristatytas trečias aukštas. Praėjus dvejiems metams, pasirodė nauji sienų įtrūkimai.

„Šie įtrūkimai padidėjo prieš keletą mėnesių, o po Naujųjų metų dėl to buvo nutraukti elektros laidai, – sakė E. Puipas. – Todėl mokyklos vadovybė kreipėsi į rajono Savivaldybę, kad būtų sprendžiama, ką daryti. Šiuo metu įtrūkimai matomi ant kai kurių kapitalinių sienų visuose mokyklos aukštuose“.

Pasak E. Puipo, atvykę specialistai susipažino su esama padėtimi, ir dabar bus stebima, ar įtrūkimai didėja.

„Lauke prie mokyklos kampo vis atsiranda kiaurymė, kurią užpildome betonu, užpilame žvyru – dabar toje vietoje vėl po truputį pradeda matytis įdubimas“, – sakė mokyklos pavaduotojas ūkio reikalams.

Ieško priežasties

Pasak Savivaldybės Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vedėjo Mažvydo Šalkausko, jis ir šio skyriaus vyr. specialistas Arūnas Valintėlis buvo nuvykę apžiūrėti pastato – kol kas jokios grėsmės ten dirbantiems žmonėms tikrai nėra.

„Šiuo metu galima tik spėlioti, kas kaltas, kad skilinėja sienos. Žinoma, dėl to kažkiek prisideda ir pristatytas trečias aukštas, tačiau, yra manoma, kad galbūt po pamatais gruntą plauna vanduo. Kita versija – pastato statybos metu buvo pažeista sena drenažo sistema.

„Pavasarį, kai nebebus pašalo, nuvyksime su lauko komunikacijų brėžiniais, ir bandysime išsiaiškinti, kur ir kokie vamzdynai yra nutiesti“, – sakė M. Šalkauskas. – Dabar bus užklijuoti ant sienų žymekliai ir stebėsime, ar nedidėja sienų įtrūkimai“.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video