2024/05/21

Mokiniai irgi yra pajamų šaltinis

Praėjusios savaitės rajono Savivaldybės tarybos posėdyje buvo svarstomas pagrindinis metų klausimas – politikai tvirtino biudžetą.

Tačiau daugiausiai diskusijų sulaukė ne jis. Tarybos nariai apie pusvalandį ginčijosi dėl, atrodo, visai nesudėtingo reikalo. Reikėjo patvirtinti maksimalų klasių skaičių rajono mokyklose. Tuos duomenis privalu pateikti ministerijai.

Klasių rajone tegul ir ne smarkiai, bet vis mažėja. Su tuo švietimo visuomenė yra priversta susitaikyti – daugiau vaikų ji neprigimdys. Bet klasių skaičius atskirose mokyklose yra ir bus tarpusavio nesusitarimų ar net konfliktų pagrindas.

Priežastis aiški – kuo mažiau mokinių mokyklose, tuo mažiau reikia pedagogų, arba mokytojai gaus mažesnius atlyginimus. O dėl atlyginimų žmonės kovos. Tai natūralu.

Povilo Matulionio mokykla dėl klasės pasiryžusi kovai

Kai Tarybos posėdyje Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius pristatė projektą dėl maksimalaus klasių, klasių komplektų ir priešmokyklinio amžiaus grupių skaičiaus nustatymo, jis pateikė ir papildomą lentelę, kurioje užfiksuota, kad nuo ateinančių mokslo metų Kupos pradinėje mokykloje numatoma mokyti tris pirmokų klases, o Povilo Matulionio pagrindinėje mokykloje – tik vieną.

Su tokiu išdėstymu nesutiko P. Matulionio mokyklos simpatikai, pareiškę, kad tai yra dar viena, bet šį kartą jau paslėpta šios mokyklos reforma. Po jos dar labiau sumažės pamokų ne tik pradinių klasių mokytojams, bet ir dalykininkams, kurie pradinėse klasėse dėsto muziką ir kai kuriuos kitus dalykus.

Buvo pagarsintas ir šios mokyklos profsąjungos laiškas, kuriame aiškiai išdėstyta pozicija kovoti dėl klasių komplektų išdėstymo šioje mokykloje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video