2024/04/30

Patvirtintas optimistinis rajono biudžetas

Ketvirtadienį rajono Savivaldybės tarybos posėdyje buvo patvirtintas šių metų biudžetas. Nors tai yra svarbiausias metų dokumentas, bet ne jis atėmė daugiausiai politikų laiko. Dėl mažiau svarbių klausimų buvo diskutuojama kur kas ilgiau ir gerokai aistringiau.

Apie tuos priimtus ir atidėtus projektus informuosime kitą savaitę, o šiandien trumpai pristatysime patvirtintą rajono biudžetą.

Tikimasi, kad šiais metais rajono biudžetas sulauks 61 336 300 litų įplaukų. Biudžeto projektą pristatęs Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis sakė, kad šių metų biudžetas yra keturiais su puse milijono litų didesnis nei pernykštis.

Tarybos nariai, susipažinę su projektu, konstatavo, kad biudžetas yra optimistinis ir domėjosi, ar administracija turi numačiusi, ką reikės daryti, jeigu biudžetas nebus vykdomas ir ims trūkti lėšų pačioms būtiniausioms reikmėms. Jų nuomone, visus smaugianti krizė dar nepasiekė dugno, todėl galima tikėtis dar prastesnių laikų.

Ž. Aukštikalnis sakė, kad tokiu atveju būtų galima remtis direktoriaus rezervu, kuris sudaro 300 tūkstančių litų. Dar apie 700 tūkstančių litų būtų galima pritraukti, atsisakius kai kurių miesto tvarkymo darbų. Tai, beje, buvo daroma ir pernai, kai teko atsisakyti kai kurių projektų. Taip buvo sutaupyta nemažai lėšų.

Administracijos direktorius sakė, kad Savivaldybė dar turi 1,2 milijono litų pereinamojo likučio, o iš bankų yra pasiskolinusi tik 4,6 milijono litų. Vadinasi, skolinimosi limitai dar nėra išsemti. Šiemet iš bankų, reikalui esant, dar būtų galima pasiskolinti 8,6 milijono.

Opozicijai atstovaujantis konservatorius Valentinas Beinoris sakė, kad biudžetas sudarytas prastai. Valdymo išlaidos nemažėja, o parama ūkininkams sumenko vos ne per pusę. Parama verslui yra tiesiog juokinga.

Politikas atkreipė dėmesį, kad ir planuojamos pajamos yra keistokos. Pavyzdžiui, pernai žemės mokestis sudarė 700 tūkstančių litų, o šiemet planuojama gauti tik 630 tūkstančių litų. „Argi žemės rajone sumažėjo?“ – klausė V. Beinoris.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video