2024/04/30

Rajono liberalų vadas išplaukė į platesnius vandenis

Praėjusią savaitę Lietuvos liberalų sąjūdžio rajono skyriaus pirmininkas Rimantas Navanglauskas Vilniuje vykusiame partijos valdybos posėdyje buvo patvirtintas Liberalų sąjūdžio koordinatoriumi Panevėžio ir Šiaulių apskrityse.

Svarstoma, kad prie šių apskričių gali prisijungti ir Utenos apskritis. Tada R. Navanglauskas jau taptų net trijų apskričių koordinatoriumi.

“Kupiškėnų mintys„ pakalbino iš valdybos posėdžio grįžusį R. Navanglauską.

Rajono politikams partijos retai kada suteikia tokį pasitikėjimą. Kodėl atsakingos pareigos buvo suteiktos būtent jums?

Sunku vienareikšmiai atsakyti. Galbūt todėl, kad esu vienas iš tos partijos įkūrėjų. Kolegos mano, jog esu gana aktyvus. Aš į tas pareigas nesiveržiau, nes turiu užtektinai darbų. Tačiau, kai kelis kartus pasiūlė, nutariau neatsisakyti.

Ar politinės pareigos netrukdys verslui?

Nemanau. Politinė veikla bent jau kol kas nėra mano profesija. Tai greičiau laisvalaikio užsiėmimas. Politikoje esu iš idėjos, o idėjai laiko užteks.

Iki šiol tų dviejų apskričių koordinatoriumi dirbo vyresnio amžiaus žmogus. Aš manau, kad dabar veikla šiek tiek pasikeis. Dabar partijos nariai po koordinacinės tarybos susirinkimų savo nuomonę įvairiais klausimais galės pareikšti tiesiai partijos valdybai. Iki šiol to nebuvo.

Kalbėdamas su įvairių kitų partijų nariais, išgirstu, kad partijų vadovybės savo eilinių narių nenori išklausyti, jų nuomonės dažnai yra ignoruojamos. Mūsų partijoje taip nebus.

Kuo jūsų partija skiriasi nuo gausybės kitų Lietuvos partijų?

Mes esame dešinioji partija. Ryškiai savo pozicijos kol kas negalime išreikšti, nes dalyvaujame centro dešiniųjų jėgų koalicijoje ir turime derinti savo veiklą su partneriais. Žinoma, savo nuomonę pareiškiame kiekvienu klausimu.

Jei turėtumėte realią valdžią tik jūs vieni, ar valstybės vidaus ir užsienio politika būtų kitokia, nei yra dabar?

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video