2024/09/22

Rajono Taryba nesiryžo priedų apkarpyti

Lietuvą valdančios daugumos lyderiui Andriui Kubiliui paskelbus, kad šalyje pasaulinė krizė taip pat startavo, tuoj pat buvo įvestas taupymo režimas. Apie jo būtinumą prabilo patys valdantieji ir ėmė taupyti.

Verslas prievartaujamas, policija lieka be degalų

Taupymo epocha paskelbtu sunkmečiu realiai yra priversti taupyti tik verslininkai. Pasunkėjus verslo sąlygoms, jie patys nebegauna planuotų pajamų, todėl tenka mažinti atlyginimus ir darbuotojams.

Kalbantis su įmonėse dirbančiais žmonėmis, aiškėja, kad jų mėnesinis užmokestis sumažėjo trečdaliu arba kone per pusę. Tie darbuotojai ir dėl to dar nežada kartis, o juk nemažai žmonių jau atsidūrė gatvėje ir puolė į darbo biržas.

Būtent tiems žmonėms ir yra apmaudžiausia, kad jų – sužeistųjų – turtą nusavina gražbyliaujantys valdantieji marodieriai.

Valdžios paskelbtą, bet jos pačios nevykdomą taupymo politiką savo kailiu pajuto ir policijos komisariatai. Jau aišku, kad per tris mėnesius policijai bus skiriama degalų tiek, kiek anksčiau būdavo skiriama per mėnesį.

Analitikams kalbant, kad artėja nusikaltimų augimo bumas, atrodo, kad policininkams nusikaltėlius teks gaudyti pėsčiomis arba ant arklių, kurių irgi niekas policininkams neišrašė. Bet juk tai nesvarbu – reikia, kad gražbyliautojai sočiai gyventų.

Taryba patvirtino priedus

„Kupiškėnų minčių“ skaitytojai irgi labai jautriai reaguoja į socialinę neteisybę, kai valdžios viršūnės didinasi atlyginimus, o paprastiems žmonėms jie mažėja.

Kupiškėnams labai įdomu, kaip sunkmečiu elgiasi rajono valdžia ir kodėl eiliniame Savivaldybės tarybos posėdyje kelių biudžetinių įstaigų vadovams buvo patvirtintas tarnybinio atlyginimo priedas. Administracijos direktoriaus Žilvino Aukštikalnio paklausėme, kodėl reikėjo to priedo prie tarnautojų algos.

Direktorius sakė, kad prieš kelerius metus keli Tarybos nariai kėlė klausimą, kodėl reikia kasmet tvirtinti priedus. Gal užtektų padidinti koeficientus. Tačiau kiti Tarybos nariai siūlė palikti tą pačią praktiką, nes kasmet tvirtinant priedą galiama įvertinti įstaigos vadovo darbą.

Ž. Aukštikalnis sakė, kad tų priedų galima ir neskirti, bet gerai dirbantis vadovas gali jo tikėtis. Jis skiriamas kaip skatinimas.

Plačiau skaitytkite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video