2024/09/22

Į turizmo informacijos centrą ne tik dėl išvykų pasitarti

Praėjusį antradienį Kupiškio r. turizmo informacijos centro vadybininkės Aušra Seibutytė ir Vaida Bočiulytė kupiškėnus pakvietė į tautodailininko akmentašio Vytauto Jasinsko darbų parodą. Dailės parodų organizavimas – nauja šio centro veiklos rūšis.

V. Jasinskas sakė, kad šią parodą skiria Vasario 16-ajai – Lietuvos valstybės atkūrimo dienai – ir savo tėveliams atminti. Tai iš jų vaikystėje jis pirmiausia išgirdęs apie Lietuvos nepriklausomybę, sužinojęs, kaip ją jo tėvai švęsdavę, kaip jie svajoję, kad vėl mūsų šalis būtų laisva. Tautodailininkas dalijosi jaunystės prisiminimais, kaip tų pasakojimų įkvėptas su draugu Kupiškyje ant stulpų kreida paišė Lietuvos valstybės simbolius ir buvo milicijos sugautas, apibartas ir turėjo tuos piešinius nutrinti.

Pasak V. Jasinsko, tai jau ketvirtoji jo paroda kamerinėje aplinkoje. Šįkart eksponuojami 22 darbai, sukurti 1985-2005 m. Parodos lankytojų žvilgsnį patraukia Kauno panku pavadinta skulptūra, kontrastingi dviejų bobučių – vienos prieš gavėnią, o kitos po gavėnios – atvaizdai, originalūs akmeniniai vabalai ir buityje pritaikomi daiktai – plunksninė, vazos. Pačių naujausių savo skulptūrų tautodailininkas sakė negalėjęs čia pristatyti, nes jos yra masyvios ir puošia įvairias miesto bei rajono erdves.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video