2024/09/22

Daugiausia lėšų – palūkanoms dengti

Šiemet pirmą kartą posėdžiavusi Ūkininkų ir žemės ūkio kooperatyvų rėmimo Savivaldybės komisija aptarė, kaip 2009 metais bus naudojamos jos dispozicijoje esamos lėšos.

Pasak šios komisijos pirmininkės, LŽŪ konsultavimo tarnybos rajono biuro vadovės Aušros Petronytės, kaip ir ankstesniais metais, daugiausia lėšų atiteks ūkininkams ar juridiniams asmenims, gavusiems paskolų iš bankų, kredito unijos. Patekusieji į programos remiamųjų sąrašą turės galimybę 80 proc. palūkanų dengti šio fondo sąskaita, tačiau iš viso pasinaudoti galės ne daugiau kaip 2500 litų.

Praėjusiais metais tokia parama suteikta septyniasdešimčiai fizinių ir juridinių asmenų.

Pašnekovė akcentavo, jog netrukus spaudoje bus paskelbta, iki kurios datos laukiama iš pretendentų prašymų bei atitinkamų dokumentų.

Pirmenybė tokia fondo parama naudotis bus teikiama anksčiau jos negavusiems, jau vykdantiems ūkio plėtojimo investicijas ir jauniesiems ūkininkams.

Ūkininkų ir žemės ūkio kooperatyvų paramos fondo lėšomis taip pat pagelbstima praradusiems turto per gaisrą, audrą, nedidelė jų dalis skiriama žemdirbių švietimui, paskatinimui už pažangų ūkininkavimą.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video