2024/09/22

Praėjusių metų biudžeto įplaukos teikia vilties

Baigiantis 2008 metams, „Kupiškėnų mintys“ kalbėjosi su keliais specialistais apie tai, kaip rajone surenkamos biudžeto lėšos ir kiek pinigų gali trūkti iki numatyto plano. Prognozės buvo įvairios – spėliota, kad trūks nuo pusantro iki dviejų milijonų litų.

Dabar jau suskaičiuotos praėjusių metų įplaukos į biudžetą ir paaiškėjo, kad tos nemalonios prognozės nepasitvirtinimo.

Šiandien apie tai šnekamės su rajono Savivaldybės administracijos direktoriumi Žilvinu Aukštikalniu.

Kokie buvo praėję biudžetiniai metai?

Praėjusių metų pabaiga buvo sunki, bet kai susumavome visus rezultatus, galima sakyti, kad visos Lietuvos kontekste rajono padėtis yra visai normali. Iki biudžeto pajamų plano įvykdymo pritrūko nepilno milijono litų. Bet mes jau vasaros metu atsisakėm kai kurių darbų ir nepadarėme maždaug dviejų milijonų litų išlaidų.

Viską susumavus, mūsų kreditorinis įsiskolinimas įvairiems tiekėjams lyginant su praėjusiais metais sumažėjo apie 100 tūkstančių litų.

Labiausiai sumažėjo įsiskolinimas komunalininkams. Pernai sausio pirmą dieną mes jiems už miesto tvarkymą buvome skolingi apie 300 tūkstančių litų, o šiemet – apie 160 tūkstančių.

Kam dar esate skolingi?

Skolos kitiems tiekėjams atsirado ne dėl mūsų kaltės, o dėl to, kad valstybė mums neatiduoda pinigų. Didžiausia skola (milijonas 123 tūkstančiai litų) liko už kelių priežiūros darbus. Tikimės, kad artimiausiu metu tas skolas valstybė likviduos, bent jau taip žada.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video