2024/09/22

Per bendruomenės gimtadienį žvilgsnis į Subačių iš dangaus

Praėjusį šeštadienį Subačiaus bendruomenė paminėjo vienerių metų darbo sukaktį. Ta proga seniūnijos patalpose buvo atidaryta ir fotografijų paroda „Subačius yra gražus“.

Pasižiūrėti, koks gi Subačius fotografijose, atėjo didelis būrys subatėnų, atvyko ir svečių iš Kupiškio, tarp jų ir rajono vadovai.

Atidarydama parodą dailės mokytoja, tautodailininkė Genia Vaičikauskienė pristatė jos sumanytoją ir autorių Valdą Šateiką, kuris įgyvendino savo svajonę nufotografuoti Subačių iš paukščio skrydžio. Parodoje įamžintas ir toks Subačius, kokį galime išvysti po jį pasivaikščioję įvairiais metų laikais, užfiksuotos ir šios gyvenvietės bendruomenės veiklos akimirkos.

„Norėjau pakilti virš Subačiaus ir pasižiūrėti, kaip jis atrodo iš aukščiau. Tai nenusakomas jausmas. Siūlau visiems pakilti ir pasižiūrėti. Svajonę praėjusių metų spalį padėjo įgyvendinti Subačiaus bendruomenės pirmininkas Gintautas Šeškus, kuris pakvietė iš Kupiškio Laimį Skrupskį, kad paskraidintų parasparniu virš Subačiaus visus norinčiuosius. Fotografuodamas iš aukštai Subačių ir artimiausias jo apylinkes, turėjau ir kitą norą, kad visą tai išvystų močiutės ir seneliai, kurie tikrai jau nebesiryš lipti į skraidyklę, jog tą neįprastą grožį pamatytų savo akimis“, – kalbėjo parodos autorius.

V. Šateika, telekomunikacijų inžinierius, iki tol nefotografavo. Tačiau dabar jau jo galvoje kirba mintis įamžinti visą Subačiaus seniūniją ne tik fotografijose, bet ir nufilmuoti. Šią parodą bendruomenės talkų nuotraukomis papildė ir Vida Šeškuvienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video