2024/05/10

Apie tai, kai gyvenimas tampa anekdotu

Kupiškio darbdavių klubas praėjusį ketvirtadienį surengė susitikimą su Seimo nariu Kęstučiu Glavecku, kuris iš karto pasižadėjo nekalbėti apie politiką, o aptarti tik susiklosčiusią ekonominę situaciją tiek Lietuvoje, tiek ir visame pasaulyje.

Svečią pristatęs žinomas rajono ūkininkas Zigmas Aleksandravičius susitikimą pradėjo aktualiu anekdotu, apie tai, kas šiuo metu dedasi beprotiškame pasaulyje:

„Susitiko Prancūzijos premjeras Nikola Sarkoszy, Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas ir Kęstutis Glaveckas, nes Lietuvos premjeras kažkodėl nerado laiko dalyvauti tame susitikime. Pašnekovai paklausė prancūzo, kaip jo tautiečiai susidoroja su mokesčių našta. N. Sarkoszy aiškina: „Prancūzai gauna apie 5 tūkstančius eurų. Mes mokesčiais iš žmonių atimame kokius du su puse tūkstančio. Piliečiai nėra patenkinti, bet kažkaip pragyvena ir iš pusės savo uždirbtų pinigų.“

Kolegų paklaustas, kaip iškenčia mokesčius lenkai, D. Tuskas sako: „Lenkai vidutiniškai uždirba apie du tūkstančius zlotų. Mes mokesčiais atimame tūkstantį penkis šimtus zlotų. Šalies gyventojai inkščia, bet kažkaip išgyvena.“

K. Glaveckas, paklaustas apie mokesčių krūvį lietuviams, kalbėjo: „Dauguma lietuvių uždirba apie 1200 litų. Kai mes su Andriumi Kubiliumi nutarėme sutvarkyti mokesčių sistemą, lietuviams tenka sumokėti 1300 litų. Žinote, jie tiek ir sumoka. Dabar kartu su vyriausiuoju šalies buhalteriu galvojame, iš kur žmonės gauna tą papildomą šimtą litų ir mąstome, kokiu būdu ir jį reikėtų apmokestinti.“

Tinkamu laiku pasakytas anekdotas tapo viso pašnekesio tema. Seimo narys apgailestavo, kad per skubėjimą buvo priimta nemažai neteisingų sprendimų, kuriuos jau dabar reikia keisti.

Vyriausybė pagaliau pradėjo ieškoti kontaktų su žmonėmis ir keisti absurdiškus nutarimus. Smulkieji verslininkai, kurie buvo paskelbę apie streiką vasario 3 dieną, atšaukė protesto akciją, nes pasižadėta priimti jiems gyvybiškai svarbius nutarimus. Numatyta, kad nebus naikinami verslo liudijimai, bus palikta iki šiol buvusi supaprastinta apskaita be kasos aparatų, nebus naikinamos veiklos rūšys ir t.t.

K. Glaveckas pasakojo, kad tų susitarimų yra priimta ir daugiau, o norintys su jais susipažinti gali pasiskaityti Ūkio ministerijos internetinį puslapį, kuriame ši informacija pateikta išsamiai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video