2024/05/10

Rūkė mėsą – apdegino ugniagesį

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 1.50 val., Kupiškio rajono priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba (PGT) gavo pranešimą apie tai, kad kilo gaisras Karaliūnų kaime, gyvenamajame name. Kai ugniagesiai nuvyko į vietą, namas jau degė atvira liepsna.

Ugniagesiams pradėjus slopinti ugnį, ji buvo beveik užgesinta, bet tada sprogo dujų balionas. Ugnies pliūpsnis apdegino trisdešimt vienerių metų skyrininką Ž. J., kuris gesino liepsnas namo išorėje. Ugniagesiui diagnozuotas pirmo laipsnio veido nudegimas ir antro laipsnio nosies nudegimas. Ligoninėje medikams suteikus pagalbą, jis išleistas toliau gydytis į namus.

Ugniagesiams užgesinus gaisrą, dar nebuvo aiški jo priežastis, bet tarnybos viršininkas Algirdas Rudys netrukus jau galėjo paaiškinti, kas nutiko Karaliūnų kaimo name.

Pasirodo, namo šeimininkė čia negyvena. Ji leido name gyventi savo broliui, gimusiam 1951 metais. Vyriškis sekmadienio vakare nutarė išrūkyti mėsą rūkykloje, kuri buvo įrengta gyvenamajame name. Tokios rūkyklos anksčiau dažnai būdavo įrengiamos tokiose patalpose.

Pasak tarnybos viršininko, A. V. į krosnį prikrovęs malkų, išvyko tik jam vienam težinoma kryptimi. Namuose neliko jokio žmogaus.

Nustatyta, kad degančios malkos ar žarijos iš krosnies iškrito į patalpą ir tai sukėlė gaisrą – pradėjo degti čia pat sukrautos malkos.

Paprastai ugniagesiai, pradėdami gesinti gaisrą, atlieka žvalgybą, išsiaiškina, kur gali būti sprogimo pavojus, ar pavojaus zonoje nėra likusių žmonių. Beveik visada yra pastebima, kur yra dujų balionai. Šį kartą nedidelės talpos baliono jie nepastebėjo.

Mėsą rūkęs A. V. pareigūnams kalbėjo apie įvairias gaisro kilimo priežastis, pasakojo, kad aplankė kelis kaimynus, bet pastariesiems kilo įtarimas, kad jis po kaimą klaidžiojo neblaivus.

A. V. savo kaltę pripažino. Jis gailisi dėl to, kas atsitiko.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video