2024/09/21

Taupo, kad giliau neįklimptų

Vabalninkietis Arvydas Sirvydis, daugiau kaip prieš mėnesį išrinktas kooperatyvo „Pieno puta“ valdybos pirmininku, Kupiškyje yra dažnas svečias, nes čia įsikūrusi minėto kooperatyvo administracija.

A. Sirvydis, praėjusį penktadienį korespondentės paklaustas, kokius reikalus sprendžiantis, paaiškino, jog ne itin malonius, nes, kaip kitų verslininkų, taip ir „Pieno putos“ kooperatyvo problemos – ne išimtis. Vien tik ir kalbama apie tai, jog žaliavinio pieno supirkėjai muša kainas ir visai neprognozuojama, nuo kada jos galėtų pradėti kilti.

„Mums tikrai reikia veržtis diržus, o ne kalbėti apie tai, – akcentavo pašnekovas, – priimti nepopuliarius sprendimus. Vienas iš jų – darbuotojams mažinti atlyginimus. Su kiekvienu iš jų tenka asmeniškai kalbėtis. Šiandien susitikinėju su pienvežių vairuotojais“.

Kooperatyvo valdybos pirmininkas paaiškino, jog administracijos direktoriaus atlyginimas sumažintas net 44 proc., pieno supirkimo punkto vedėjai dirba puse etato minimalaus atlygio ir už kiekvieną supirktą toną pieno gauna dešimties litų priemoką.

Esą paskaičiuota, jog mokos fondo sąskaita kas mėnesį turėtų sutaupyti apie 40 tūkst. litų. Kitos išeities nėra – reikia atidavinėti skolas.

Iki šiol kooperatyvas savo narių tiekiamą žaliavą parduoda Medeikių pieno supirkimo punktui. Pastaruoju metu už toną pieno gaunama po 540 litų. Pieno gamintojai, suprantama, gauna mažiau, nes iš šios sumos 110 litų yra atskaičiuojama kooperatyvo ūkinėms reikmėms ir su darbuotojais atsiskaityti.

A. Sirvydžio nuomone, kooperatyvas turi visas prielaidas išgyventi ir būtų apmaudu, jeigu iš tikrųjų esant sunkioms finansinėms sąlygoms vėl įsižiebtų diskusijos apie personalijas – kuri iš jų tinkamesnė atsakingoms pareigoms. Jis informavo, jog pastarajame valdybos posėdyje slaptu balsavimu nuspręsta, kad iki šių metų gegužės 1 d. administracijos direktore, kaip ir iki šiol, laikinai dirbs Jūratė Dovydėnienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video