2024/04/28

Įtariamas padegimas

Praėjusį šeštadienį, apie 4.30 val., Kupiškio Gedimino g. 12-ojo ir 14-ojo namo gyventojai, pakirdę iš miego, ankštokame savo namų kiemelyje pamatė liepsnojantį jų kaimynės Laimos K. 1991 m. laidos automobilį VW PASSAT.

Nedaug stigo, kad nuo degančio automobilio būtų užsiliepsnojęs ir namas, kuriame gyvena automobilio savininkė. Liepsnų liežuviai jau buvo pasiekę prie namo pristatytos pavėsinės kampą.

Įtariama, kad minėtas automobilis buvo padegtas. Žala – 5000 litų. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Bėdos nepaliauja persekioti šios moters šeimos. Praėjusių metų rugsėjį netoli Biržų buvo žiauriai nužudyta jos septyniolikmetė dukra. Šios bylos tyrimas dar nebaigtas.

Laima K. sakė, kad gaisro išvakarėse lankėsi pas savo advokatą. Tai buvo eilinis pokalbis dėl tos pačios bylos reikalų. Ar įtariamas automobilio padegimas gali būti su tais reikalais susijęs, moteris nekomentavo. Ji pasiguodė, jog tik išbridus iš skolų, vėl tenka į jas bristi

Ankstyvi praeiviai matė, kad netoli įvykio vietos stovėjo įtartinas autobusiukas su neaiškiais numeriais.

Teisėtvarkos pareigūnai taip pat patvirtino, kad jiems buvo pranešta apie tą autobusiuką. Žmonių pateikti jo numeriai kol kas neleido nustatyti, kieno ta transporto priemonė. Pareigūnų manymu, arba buvo neteisingai užfiksuotas to autobusiuko numeris, arba nusikaltėliai, norėdami suklaidinti, tyčia užtrynė ar kitokiu būdu pakeitė numerio fragmentą.

Bylą tiriantys pareigūnai neatmeta versijos, kad automobilio padegimas gali būti susijęs su merginos nužudymo byla ir norima tokiais veiksmais daryti moralinį spaudimą jos artimiesiems, tačiau, anot jų, tai yra ne vienintelė versija.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video