2024/04/28

Skubiai pagalbai greitukė iš Panevėžio – po valandos

„Kupiškėnų mintyse“ jau keletą kartų buvo rašyta apie skaudžią avariją ties Keršuliškių kaimu. Avarijos metu buvo sunkiai sužaloti du vaikai.

Kol kas geros naujienos tik apie nukentėjusią mergaitę – ji jau sąmoninga ir po truputį bando atsisėsti lovoje. Berniukas – kol kas dar komos būsenos, nors gydytojai deda didžiules pastangas, kad vaiko sveikata pagerėtų.

Po šių publikacijų redakcijoje apsilankė avarijoje nukentėjusių vaikų tėvas Rimvydas Kacinauskas ir močiutė Birutė Juknevičienė.

Pasak nukentėjusių vaikučių tėvo Rimvydo Kacinausko, Kupiškio ligoninės gydytojams, suteikusiems nukentėjusiems vaikams pirmąją pagalbą, jis neturi jokių priekaištų – tai patvirtino ir Panevėžio ligoninės medikai, kad pagalba buvo suteikta labai profesionaliai.

„Esame labai dėkingi visiems žmonėms, kurie mus suprato ir užjautė – tomis baisiomis akimirkomis buvo labai reikalinga jų parama, geras žodis, – kalbėjo susijaudinusi B. Juknevičienė. – Gaila, tačiau ne visiems mūsų rajono medikams galiu padėkoti. Vienas iš jų – Kupiškio ligoninės direktorius Povilas Rimkus“.

Pasak B. Juknevičienės, jiems nuvykus į ligoninės priėmimo skyrių, kur buvo atvežti nukentėję vaikai, ten dirbę gydytojai ir seselės padarė viską, ką galėjo. „Mes stovėjome už durų ir tik tyliai verkėme bei meldėmės – buvo be galo baisu, – pasakojo nukentėjusių vaikų močiutė. – Kai iš palatos išeidavo slaugytojos ar gydytojai, vis klausdavome, kaip vaikai. Gydytojai Roma Ramanauskienė ir Vykintas Tubelis kelis kartus mus guodė, sakydami, kad reikia turėti vilties ir būti stipriems. Stiprybės tikrai reikėjo, nes iš Panevėžio iškviesta reanimacinė mašina atvyko tik po 1 valandos ir 50 minučių“.

Pasak artimųjų, ta laukimo valanda atrodė niekada nesibaigs, todėl jie vis teiravosi ligoninės direktoriaus, kodėl taip ilgai nėra to reanimobilio. Direktorius atsakė, kad jis pranešė ir reanimobilis jau važiuoja iš Panevėžio.

„Negana to, kad taip ilgai laukėm automobilio, paskui dar teko išgirsti P. Rimkaus žodžius: „Jūs čia spektaklio nedarykit“, – prisiminė patirtas nuoskaudas B. Juknevičienė. – Nesuprantu, koks gali būti spektaklis, tokios nelaimės akivaizdoje. Kai po kelių dienų nuėjau pas direktorių, ir prie visų ten buvusių gydytojų pasakiau, kad taip elgtis nežmoniška, jis tik kažką tyliai pasakė, supratau, kad atsiprašo“.

Pakalbintas ligoninės direktorius Povilas Rimkus sakė, kad dokumentuose yra užfiksuotas reanimacijos automobilio atvykimo laikas. „Automobilis atvyko po 1 valandos 10 minučių. Aš pats tą laiką dokumentuose mačiau, nes vyksta ikiteisminis tyrimas, ir šių duomenų reikės, – sakė ligoninės direktorius. – Kodėl tiek laiko važiavo iš Panevėžio reanimobilis, reikia ten klausti, o ne mūsų“.

Kad buvo ne visai taktiškai kalbėta su vaikų artimaisiais, direktorius pripažino, tačiau sakė, kad jis atsiprašė. „Tai paprasčiausiai išsprūdo, nes moterys su paltais veržėsi į patalpas, kur gulėjo vaikai“, – sakė P. Rimkus.

Paremti pinigais per eismo įvykį sužalotų vaikų gydymą galima lėšas pervedant į jų tėvo Rimvydo Kacinausko asmeninę sąskaitą AB „Hansabankas a/s LT787300010024393473.

Keturis vaikus auginanti šeima bus dėkinga nors ir už menkiausią paspirtį jiems šiuo sunkiu gyvenimo laikotarpiu.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video