2024/04/27

Kraupus radinys Šimonių girioje

Šią savaitę rajono medžiotojus ir aplinkosaugininkus pašiurpino kraupus radinys netoli smėlio karjero Šimonių girioje – pasismaugusi metalinėje kilpoje gulėjo briedžio patelė. Tada, kai briedė buvo aptikta, jos kūnas jau buvo gerokai apgraužtas. Manoma, kad tai laukinių žvėrių – vilkų ar lapių – darbas.

Brakonierius operatyviai išaiškintas

Netrukus pavyko nustatyti ir įtariamąjį, paspendusį kilpas. Priremtas prie sienos A. D. pasakojo, kad jis Šimonių girioje, ties Pelyšių kaimu, pastatė keturias kilpas, padarytas iš plieninio troso. Įtariamasis tvirtino, kad norėjo pagauti stirną. Jis sakė, kad buvo pastatęs keturias kilpas. Tris pavyko surasti, o ketvirtoji kažkur dingo. Policija įtariamąjį sulaikė. Kol vyksta tyrimas, pareigūnai prašė jo pavardės neskelbti.

Aplinkosaugininkai pasakojo, kad briedžių patinus galima medžioti nuo rugsėjo 1 dienos iki lapkričio 15 dienos, o jauniklius ir pateles – nuo spalio 1 dienos iki lapkričio 15 dienos. Vadinasi, šiuo metu briedžių apskritai negalima medžioti. Jau nekalbant apie tai, kad niekada jų negalima gaudyti kilpomis. Tačiau, pasirodo, brakonieriams nėra nei blogo oro, nei ne sezono meto.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video