2024/04/28

Ar tikrai „Sodra“ Kupiškyje keis adresą?

Į šį redakcijos pateiktą klausimą „Sodros“ Kupiškio rajono skyriaus direktorė Gražina Tonkienė atsakė: „Taip. O kada tai įvyks, nenorėčiau spėlioti“.

Šio skyriaus materialinės bazės reikalus sprendžia Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba („Sodra“) prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Ar dera prie krizės?

Iš tikrųjų mūsų laikraščio skaitytojų klausimas buvo suformuluotas daug aštriau – „Ar tiesa, kad „Sodros“ Kupiškyje įsigytos patalpos kainavo vieną milijoną litų? O juk dar rekonstrukcijai prireiks kelių milijonų. Ar tokie pirkimai dera prie krizinės situacijos, juolab kai senimas ir neįgalieji gąsdinami, kad gali pristigti lėšų jiems laiku mokėti pensijas arba jos gali būti net sumažintos“.

Yra priešistorė

Komentuodama jai žinomą informaciją apie „Sodros“ kitų patalpų Kupiškyje įsigijimą, šio skyriaus direktorė G. Tonkienė pateikė ir žiupsnelį priešistorės.

Ji, pradėjusi šiam skyriui vadovauti 2007 metų pradžioje, ne vieną valandą paskyrė ankstesnių metų veiklos išsamiai ataskaitai studijuoti. Joje vienas iš spręstinų probleminių klausimų buvo tai, jog įstaigos turimos patalpos – per ankštos, pagal visus normatyvus – tik pusė reikalingo ploto. Be to, eksploatuojamos patalpos visai nepritaikytos jos klientūrai – daugiausia senyvo amžiaus, taip pat su negalia asmenims ar mamoms su mažyliais.

Besveikačiams, neįgaliesiems nepritaikyta

Dabartinės rajono „Sodros“ patalpos yra Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštės 14-ojo namo antrajame ir trečiajame aukštuose. Į ten esančius kabinetus jokių galimybių patekti žmonėms invalidų rateliuose.

Čia korespondentė gali pridurti ir patį naujausią atvejį, matytą praėjusį trečiadienį. Prie minėto pastato laiptų vežimėlyje sėdėjo nuo vaikystės judėjimo negalią turinti Eleonora Šakalienė iš Noriūnų. Moteris paaiškino, jog laukianti draugės, kuri nuėjusi į skyrių paimti jai reikalingo dokumento. Be kito žmogaus paramos invalido rateliuose sėdintieji čia savo reikalų patys tvarkyti neturi sąlygų.

Pasak direktorės G. Tonkienės, „Sodros“ skyrius, norėdamas sušvelninti tą nepatogumą neįgaliesiems, nebe pirmi metai sutartomis dienomis dokumentų tvarkymo paslaugas teikia Kupiškio neįgaliųjų draugijos skyriuje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video