2024/04/28

Į namus – su ašarinių dujų skoniu gerklėje

Prieš aštuoniolika metų, sausio 13-ąją, žmonės rinkosi į Vilnių prie Seimo, kad apgintų savo valdžią nuo okupantų. Dabar vėl vyko ten, tik šįkart ne valdžios ginti, o protestuoti prieš jos vykdomą politiką.

Prieš tris mėnesius negalėjome atsiginti norinčiųjų būti Seimo nariais, o dabar jie už storų Seimo sienų ginasi nuo savo rinkėjų.

Su tokiomis mintimis grįžo mūsų rajono žmonės iš protesto mitingo prieš žmonių skurdinimą, kurį organizavo profsąjungos.

Nusivylimas didelis

„Į Vilnių važiavome septyni žmonės – kelionės tikslas buvo ne tik mitinge dalyvauti, bet ir darbo reikalai, – pasakojo rajono Savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Daiva Bubulienė. – Ten nuvykę pamatėme iš daugumos šalies miestų ir rajonų atvažiavusius žmones. Į mitingą prie Seimo rūmų buvo susirinkę ne tik pavieniai gyventojai, bet ir didžiųjų įmonių, tokių kaip „Anykščių vynas“, darbuotojai. Mitinguotojai vilkėjo tų įmonių ar organizacijų, kuriose dirba, drabužiais, todėl buvo galima suprasti, kad čia atvažiavo organizuotai“.

Pasak D. Bubulienės, į protesto akciją susirinkusieji noriai vienas kitą kalbino, diskutavo apie Vyriausybės priimtus įstatymus. „Iš žmonių kalbos buvo matyti, kad yra labai nusivylę ir įskaudinti, nes slegianti mokesčių našta kai kuriems reiškia jau daugiau negu badą ir nedarbą, – pasakojo D. Bubulienė. – Liūdna ir graudu buvo žiūrėti į senolį, kuris stovėjo ir laikė lentą, kurioje buvo išdeginti Maironio žodžiai apie Lietuvą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video