2024/04/28

Kokia bus šventė, lems finansinės galimybės

Savivaldybėje vyko pasitarimas dėl miesto šventės ir tarptautinio kultūrų festivalio „Lingaudala“, kurį numatoma rengti liepos 10-12 dienomis.

Pasitarimo metu buvo nagrinėjamos dvi programos – miesto šventės, kurią parengė režisierė Nijolė Ratkienė, ir visų renginių programa, parengta režisierės Vilijos Morkūnaitės.

Susipažinęs su pateiktomis programomis rajono meras Jonas Jarutis pasiūlė svarbiausius koncertus rengti naujoje vietoje – pusiasalyje prie Kupiškio marių, vadinamame Uošvės liežuviu. „Bandžiau susisiekti su kariškiais ir tartis dėl pontoninio tilto į šią salą sumontavimo prieš šventę. Jeigu nepavyktų susitarti, galima galvoti ir apie kitokias alternatyvas“, – sakė meras Jonas Jarutis.

Pasak režisierės V. Morkūnaitės, išsprendus elektros tiekimo klausimus, idėja šioje saloje organizuoti koncertus priimtina.

Pasitarimo metu numatyta, kad liepos 10 dieną vyks miesto šventė, o liepos 11-12 dienomis – tarptautinis kultūrų festivalis „Lingaudala“.

Pasak pasitarimo dalyvių, renginio spalvingumą, galimybes pasikviesti kuo daugiau įvairių kolektyvų lems finansiniai ištekliai. Kultūros ministerijai pateiktoje paraiškoje „Lingaudalos“ festivaliui prašoma 72 500 Lt. Kiek jų bus skirta, tikimasi sužinoti jau vasario mėnesį.

Miesto šventės dienai pateiktoje programoje numatyta išleisti apie 30 000 Lt, tačiau vargu ar pavyks gauti tokią sumą.

Į kitą pasitarimą nutarta pasikviesti ir kitus specialistus, kurie galėtų išdėstyti savo nuomonę bei mintis dėl numatomų renginių.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video