2024/04/28

Į rajono biudžetą – papildomi milijonai

Praėjusią savaitę įvyko apskrities plėtros tarybos posėdis, kuriam pirmininkavo Kupiškio rajono meras Jonas Jarutis.

Šiame posėdyje buvo išrinktas naujas minėtos tarybos pirmininkas. Juo tapo Panevėžio miesto mero pavaduotojas liberalcentristas Ramūnas Vyžintas. Pavaduotoju liko J. Jarutis. Šioje taryboje, be mero, Kupiškiui atstovauja ir Savivaldybės tarybos narys Povilas Gurklys.

Išrinkus naują tarybos valdžią ir delegatus į Europos Sąjungos Regionų komitetą, tarp rajonų buvo pasiskirstyti pinigai. Juos Europos Sąjunga skiria apskričiai, o jau čia taryba juos paskirsto atskiriems rajonams.

Meras pasakojo, kad Kupiškis gavo pinigų Palėvenės gatvės rekonstrukcijai. Šiam tikslui skirta 2 milijonai 82,5 tūkstančio litų. Šitų pinigų nebus galima naudoti niekur kitur, o tik šiam konkrečiam projektui.

Iš lėšų, numatytų užterštų teritorijų tvarkymui, rajonui skirta apie 400 tūkstančių litų. Dar apie 500 tūkstančių papildomų lėšų skirta rajono bendrajam planui parengti, kurio iki šiol nėra.

Turizmo infrastruktūrai gerinti ir patrauklumui didinti skirta per milijonas litų. Pasak J. Jaručio, dalis šių lėšų yra skirta iki 2010 metų, kita mažesnė dalis – iki 2013 metų.

Meras pasakojo, kad pinigus pavyko pasiskirstyti pakankamai sklandžiai. Tik Panevėžio miestas buvo nepatenkintas lėšomis, skirtomis priemonėms vandens telkinių būklei gerinti. Šio miesto vadovų nuomone, tų lėšų buvo skirta per mažai.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video