2024/05/18

Bitininkams žinotina

Kupiškio bitininkų draugijos valdybos pirmininkas Juozas Žeimantas, apsilankęs mūsų redakcijoje, sakė, jog bitininkystės Lietuvoje puoselėtojai, palyginti su ankstesniais metais, 2009- iais gali tikėtis didesnės finansinės paramos. Yra pakeitimų ir buvusioje tvarkoje paraiškoms Nacionalinei mokėjimo agentūrai teikti.

Apie visa tai išsamiai bus paaiškinta ateinantį šeštadienį, sausio 17 d., 10 val., žemės ūkio skyriaus salėje įvyksiančiame susirinkime.

Būtent šiame renginyje galės užsiregistruoti pretendentai kompensuojamiems vaistams įsigyti, bitininkai sužinos, kokių reikia pateikti dokumentų, jog galėtų dalyvauti įvairiose kompensacinėse programose. Pasak J. Žeimanto, jų yra iš tikrųjų nemažai: cukraus papildomam bičių maitinimui, naujiems aviliams bei platformoms aviliams su bičių šeimomis gabenti įsigyti.

Taip pat bus tariamasi dėl patogiausio laiko keisti vašką į dirbtinius korius, parduoti bičių pikį bei duonelę.

Bet kuris bitininko apsisprendimas galioja tik su jo asmeniniu parašu sudarytame pretendentų sąraše, tad suprantama, jog į susirinkimą neatvykusieji gali netekti numatytų lengvatų. Viena iš jų – ir nemokami kursai, kuriuos ves šalies bitininkystės autoritetai. Būsimų užsiėmimų klausytojai irgi registruojami iš anksto, kiekvienam asmeniškai pasirašant.

„Bitelės dar miega, tačiau jų globėjams rūpesčių daugybė“, – sakė rajono bitininkų draugijos vadovas.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video