2024/05/20

Vilties spindulėlis sunkmečio laikotarpiu – kaimo turizmas

Kupiškyje nėra didelių įmonių, o ir tos pačios šiuo metu vos gyvuoja. Atrodytų, kad sunkmečiu galvoti apie naują verslą būtų beprotybė, tačiau išimčių visada atsiranda.

Esame gražus, jaukus rajonas, turime žuvingas Kupiškio marias, tačiau, kiek žmonių užsiima kaimo turizmo verslu, pakaktų suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų.

Poreikis yra

Pasak Kupiškio turizmo informacijos centro specialistės Aušros Seibutytės, iš čia besilankančiųjų pageidavimų, pokalbių su mėgstančiais keliauti, galima daryti išvadą, kad kaimo turizmo sodybų labai trūksta mūsų rajone.

„Kol kas atvykusiems mes galime pateikti informaciją tik apie G. Plukienės Puože esančius svečių namus, Pajuodupės kaime – „Kupiškio marių vilą“ ir D. Jackūnienės “Pakalnės„ sodybą, – sakė A. Seibutytė. – Norėdamos paskatinti susidomėjimą šiuo verslu, planuojame seminarą vasario mėnesį tiems, kurie norėtų užsiimti kaimo turizmu. Kai žmonės turės daugiau informacijos, bus daug lengviau apsispręsti, žinos, kur gali kreiptis pagalbos. Juk didele dalimi verslo sėkmė priklauso nuo to, kaip jį sugebėsime pristatyti kitiems“.

Marių prieigos gražėja

„Vykdant bendrą projektą su latviais, prie Kupiškio marių įrengtas elingas, sutvarkytas šalia esančios aikštelės apšvietimas, įrengti nauji tualetai. Tai pirmojo europinio milijono investicijos, – sakė Savivaldybės vyr. architektė Euchrida Sipavičienė. – Laimėtas ir antrasis projektas „Subalansuota vandens turizmo ir aktyvaus poilsio plėtra ir pritaikymas vietos bendruomenės poreikiams“. Jis buvo rengiamas kartu su Rėzeknės (Latvija) savivaldybe.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video