2024/05/20

Trumpas pokalbis su meru apie praėjusius metus

Baigėsi dar vieneri metai. Matyt, jie buvo paskutiniai normalaus valstybės ir jos žmonių gyvenimo metai. Atėjus naujajai valdžiai, mažesnius absurdus keičia didesni, o pamatuotų sprendimų nėra ir naivu būtų tikėtis, kad jų atsiras.

Šiandien apie tai, kokie buvo 2008-ieji mūsų rajonui, kalbamės su meru Jonu Jaručiu.

Praėjusieji metai buvo jau antrieji, kai esate rajono meras. Lengviau dirbti buvo pernai ar užpernai?

Skirtumas, aišku, yra. Nors aš atėjau ne iš gatvės, o iš mero pavaduotojo kabineto, prie pasikeitusios darbo specifikos reikėjo priprasti. Net neįsivaizdavau, kad meras yra taip labai užimtas.

Reikia pripažinti, kad pirmaisiais metais šiek tiek plaukiojau. Gerai, kad turėjau gerą patarėją – buvusį merą. Turėjo praeiti kažkiek laiko, kol susipažinau su dokumentais, tam tikra struktūra, santykiais tarp mero ir administracijos.

Šiuo metu esu jau pakankamai įsijautęs į sistemą. Viskas vyksta ne lengviau, bet kur kas įprasčiau. Kur kas aiškesnis buvo ir biudžeto formavimas, ir jo vykdymas. Nors už tai yra atsakinga administracija, bet meras vis tiek privalo viską žinoti.

Ar pernai pavyko įvykdyti visus užsibrėžtus darbus?

Visi stambesni darbai, kurie buvo suplanuoti, yra įvykdyti. Tiesa, krizės akivaizdoje atsisakėme kelių smulkesnių projektų ir remontėlių, nes buvo matyti, kad trūks pinigų.

Beveik visiškai baigta Povilo Matulionio pagrindinės mokyklos renovacija. Kitiems metams liko tik smulkūs darbeliai už maždaug 300 tūkstančių litų. Vyko dideli remonto darbai kultūros centre. Tiesa, šiemet ten dar liko darbų už 700 tūkstančių litų. Suremontavome Subačiaus darželio stogą. Buvo pakeisti visi langai Palėvenėlės pagrindinėje mokykloje. Pagaliau pavyko moderniai įrengti chemijos kabinetą Skapiškio vidurinėje mokykloje. Šis projektas savo eilės jau laukė keletą metų. Suremontavome Kupos pradinės mokyklos stogą. Stogais užsiėmėme neatsitiktinai. Jau praėjusių metų viduryje pamatėme, kad ateina sunkūs laikai, todėl reikėjo atlikti tai, kas yra neatidėliotina.

Pagal projektą toliau vyko darbai stadione. Jis dar nėra visiškai sutvarkytas. Šiems metams numatyta darbų už milijoną 300 tūkstančių litų.

Iš biudžeto lėšų nupirkome mokyklinį autobusą Subačiaus gimnazijai. Adomynės pagrindinė mokykla geltonąjį autobusiuką gavo iš ministerijos.

Malonu, kad šiais metais pavyko įrengti vandens nugeležinimo įrenginį Skapiškyje. Kitais metais turėtų pradėti veikti dar trys nugeležinimo stotys Virbališkyje, Juodpėnuose ir Rudiliuose.

Baigiam pasirengti gimnazijos priestato renovacijai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video