2024/05/20

Apie jaunimo centro įkūrimą ir gestais, ir žodžiais, ir muzika, ir dainomis

Sausio 3 d. vakare šurmuliavo atgijęs Kupiškio jaunimo centras. Nepabūgę stiproko šaltuko jaunuoliai rinkosi į jaunimo veiklos pristatymo šventę „Mes čia“. Atėjusieji tikrai neturėjo kuo nusivilti – laukė šventinė nuotaika ir…

Neatpažįstamas ir šventiškai pasipuošęs jaunimo centras laukė lankytojų, tačiau jų nebuvo gausu. Bet – svarbiausia ne kiekybė, o kokybė. Susirinkę jaunuoliai turėjo galimybę save parodyti ir kitus pamatyti.

Vakaras prasidėjo operatoriaus Pauliaus sukurtu filmu apie jaunimo centro istoriją. Nors ir be žodžių, bet labai įtaigiai – veikėjų gestais ir tinkamai parinkta muzika – buvo atskleistas nelengvas jaunimo centro įkūrimo kelias. O viskas gimė nuo idėjos, kuriai Gailą Matulytę, Kupiškio jaunimo centro direktorę, įkvėpė jaunimas. Po to ir prasidėjo idėjos realizavimo etapai. Jaunimo centras nebūtų atsiradęs be Savivaldybės, surinktos bendraminčių komandos darbo, kurią subūrė G. Matulytė.

Pasak Gailos, sumanymas gimė daugiau nei prieš metus, o dabar viskas priklauso tik nuo paties jaunimo. Tik jie lems, kas čia bus sukurta. Neeilinė šventė sulaukė ir tų žmonių, be kurių pagalbos ir palaikymo centras nebūtų įsikūręs – Savivaldybės mero Jono Jaručio, mero pavaduotojo Aido Mikėno bei Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo Rimanto Jociaus. Valdžios atstovai sveikino Kupiškio jaunimo centrą, jo direktorę bei komandą, o jaunimui linkėjo, kad būtų iniciatyvus, nelauktų, kol kas ką sugalvos.

Renginyje ne tik kupiškėnai, bet ir svečiai iš Biržų, parodė, ką sugeba, ką veikia laisvalaikiu. Keletą dainų sudainavo ir publikos pritarimo sulaukė Daivos Šakickienės vadovaujama merginų grupė „Vanilė“. Dainininkė Greta kvietė šėlti ir dainuoti „Guns n roses“, „Jon bon jovi“ dainas. Susimąstyti kvietė Eriko ir jo grupės atliekamos dainos.

Biržiečiai įnešė daugiau šėlsmo – Dovilė Budriūnaitė ir Artūras Kuginys demonstravo labai ekspresyvų šokį, o merginų šokio grupė „Gufy“ negalėjo nežavėti savo plastika, išradingumu.

O kokia gi šventė be torto? Didžiulis su liepsnojančiais fejerverkais pasipuikavo scenoje, o vėliau, žinoma, atiteko pulkui smaližių. Linksmybės tik įsisiūbavo – laukė diskoteka net iki pusiaunakčio….

——-
Autorius: Nora NORILAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video