2024/09/22

Subatėnams naujų medicinos paslaugų dar teks palaukti

Laikraščio redakcijai paskambinusi Subačiaus gyventoja išsakė daugumos ten gyvenančių žmonių nuomonę, kad būtų labai gerai, jeigu jų gražioje, suremontuotoje ambulatorijoje būtų ir fizioterapijos kabinetas.

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė Dovilė Kulbokienė sakė, kad ji taip pat yra gavusi tokį pageidavimą iš Subačiaus seniūnijoje gyvenančių žmonių.

„Šios paslaugos mes, kaip pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaiga, teikti neprivalome. Už tai ligonių kasos mums nemoka. Tai antrinio lygio paslauga, – sakė direktorė. – Kita priežastis, kodėl negalime tokios paslaugos teikti, – sena aparatūra“.

Pasak D. Kulbokienės, nors ši paslauga kol kas teikiama pirminės asmens sveikatos priežiūros centre, tačiau planuojama jos atsisakyti.

„Mes pagal galimybes stengiamės gyventojams suteikti tas medicinines paslaugas, kurias priklauso teikti. Štai Subačiaus ambulatorijoje duris atvėrė odontologijos kabinetas. Čia du kartus per savaitę dirbti iš Panevėžio atvyksta odontologė, kurios darbu esame patenkinti ir mes, ir gyventojai. Šiam kabinetui nupirkta nauja aparatūra, todėl gyventojai gali negaišdami laiko kelionėms dantis susitaisyti vietoje. Kiek galime, tiek stengiamės, kad teikiamos paslaugos būtų kokybiškos“, – sakė D. Kulbokienė.

Šiuo metu Subačiaus ambulatorijoje yra 4 slaugytojų etatai ir vienas gydytojo, todėl darbuotojų stygiaus nėra.

Pakalbintas Subačiaus ambulatorijos šeimos gydytojas Antanas Šeputis taip pat sakė, kad pirminio lygio sveikatos priežiūros įstaigoms tokias paslaugas teikti nepriklauso. Netgi vykstant ambulatorijos remontui, tokiam kabinetui nebuvo numatytos patalpos, bet kur įkurti tokio kabineto negalima, nes yra tam tikri reikalavimai. Kita problema – darbuotojai, nes neaišku, iš kokių lėšų jiems būtų mokami atlyginimai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video