2024/09/22

Vaikų namuose suplevėsavo Norvegų vėliava

Savaitgalis Kupiškio Šv. Kazimiero vaikų globos namų auklėtiniams prabėgo labai greitai, nes čia, kaip ir kiekvienais metais, prieš artėjančias šv. Kalėdas, juos aplankė Norvegijos Rotary klubo nariai.

Šiais metais svečių iš tolimosios Norvegijos sulaukta nemažo būrio – 14 žmonių. Vieni jų svečiuojasi tik pirmą kartą, o kiti čia atvyksta kaip pas senus gerus pažįstamus. Žinoma, pati laukiamiausia viešnia buvo jau kelioliktą kartą čia atvykstanti Edrund Olaisen. „Šiuose vaikų namuose – mano širdies dalelė. Aš čia jaučiuosi kaip namuose“, – sakė garbioji viešnia.

Ne pirmą kartą apsilankė ir Knutas Biorge Knutsenas. Kas pasikeitė per šiuos metus, svečias labai domėjosi. Atvykėliams įdomu buvo sužinoti, kiek šiuo metu čia gyvena vaikų, koks jų santykis su bažnyčia, kokiomis lėšomis išlaikomi šie vaikų namai, todėl vaikų globos namų direktorė vos spėjo atsakinėti į svečių klausimus.

Po trumpo vaikų pasveikinimo koncerto staiga pro duris įžengė tikras Kalėdų Senelis. Mažieji ne kiek džiaugėsi gautomis vardinėmis dovanėlėmis, kiek norėjo peštelėti Kalėdų Seneliui už barzdos – visiems magėjo sužinoti, ar ji tikra.

Pakalbinta šio Rotary klubo prezidentė Raghhild Flatten Johansen negalėjo sulaikyti ašarų. lis, vaikučių akys išdavė, kaip jiems trūksta tikros šeimos. Tai buvo taip tikra, kad stebėdama juos tik šluosčiausi ašaras ir negalėjau pasakyti nė žodžio, – sakė pašnekovė. – Pas mus šalyje taip pat yra vaikų namų, tik jų mažiau. Mūsų rotarietiškoje apygardoje yra dveji vaikų namai, kuriuose auga apie 60 vaikų. Šalyje yra nemažai šeimų, kurios negali turėti savo vaikų, todėl įsivaikina iš kitų šalių, nes norvegų vaikų nepakanka“.

Rotary klubo prezidentė sakė, kad jų ateities planuose yra vietos ir šiems vaikų namams. Kokios paramos gali tikėtis mūsų vaikai, viešnia dar neatskleidė. Galbūt tai bus finansinė parama siekiantiems mokslo, o gal prisidės ir prie globos namų gerovės kūrimo.

Išvykstantys svečiai dar ilgai nesitraukė nuo lango, kur pulkelis mažųjų gyventojų mojavo rankutėmis ir siuntė oro bučinius savo geradariams iš toli – ką gali žinoti, gal kai kuriems kada nors Norvegija gali tapti antraisiais namais.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video