2024/09/22

Aldutė sugrįžo namo

Po kelių mėnesių slapstymosi Šiaudinių kaimo gyventoja Aldona Palmyra Navikienė, visų Aldute vadinama, pagaliau sugrįžo į savo namus Šiaudinių kaime. Taip sudėtingo likimo moteriai baigėsi tremtis, kurią jai sumodeliavo neatsakingi kelių institucijų sprendimai.

„Kupiškėnų mintys“ jau kelis kartus rašė apie tai, kad teismui nutarus, jog A. P. Navikienė turi vykti į Skemų pensionatą, ji paprasčiausiai pabėgo iš namų ir pasislėpė. Tiesa, ji „nesėdo ant dugno“, o nuolat skambindavo tai į vieną, tai į kitą instituciją, vis klausdama, kada galės parvykti į namus. Taip moteris nuolat ragino išspręsti problemą, kuri buvo dirbtinai sukurta.

Skemų pensionatas, taip ir nesulaukęs atvykstant A. P. Navikienės, atsisakė ne tik ją globoti, bet ir administruoti moters turtą. Tokią prievolę pensionatui taip pat buvo skyręs teismas, bet, kaip paaiškėjo, šį įstaiga apskritai tokių paslaugų nebeteikia.

Pagaliau A. P. Navikienei po dar vieno teismo posėdžio buvo paskirta nauja globėja Elena Pakarklienė.

Sugrįžusiai namo Aldutei ten pamatytas vaizdas džiaugsmo tikrai negalėjo sukelti. Kambaryje ant grindų mėtėsi išmėtytos gėlės, iš keturių karvių pavyko primelžti vos du su puse litro pieno, moteris, kuri kažkiek rūpinosi A. P. Navikienės turtu, niekaip nenori atiduoti namų rakto. Negana to, elektros laidai tvarte kibirkščiavo taip, tarsi norėtų nedelsiant suorganizuoti šventinį fejerverką. Atvykęs elektrikas įsitikino, kad tvartas bemat būtų užsidegęs, jei nebūtų operatyviai sutvarkyti elektros laidai. Nepaisant smulkaus remonto, gaisro tikimybė dėl netinkamos instaliacijos išlieka, todėl priešgaisrinės apsaugos pareigūnai galėtų pasidomėti, kokia yra reali situacija toje sodyboje, nes nelaimė ten yra tiesiog užprogramuota.

Kaip ten bebūtų, moteris pagaliau grįžo namo, ir jos gyvenimas padedant naujai globėjai prasidės iš naujo.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video