2024/09/22

Savivaldybės gydytojo kėdė liko tuščia

Nuo šių metų spalio 1 d. įsigaliojo nauja Vietos savivaldos įstatymo nuostata, pagal kurią ne tik valstybės tarnautojai, bet ir tarnautojai, dirbantys pagal darbo sutartis, negali būti Savivaldybės, kurios administracijoje dirba, Tarybos nariai. Ši nuostata gali būti pradėta taikyti tik nuo naujų savivaldybių tarybų rinkimų, nes ji įsigaliojo jau po šios kadencijos savivaldybių rinkimų. Nepaisant to, šia įstatymo pataisa suskubo pasinaudoti mūsų rajono Tarybos narys ir Savivaldybės gydytojas Vincas Dražba.

V. Dražba sakė, kad jam nelabai patikęs tas grynai biurokratinis Savivaldybės gydytojo darbas. Buvo prišnekintas imtis tų pareigų ir tiek. Reikėjo pateikti mirtingumo ir sergamumo rajone analizes, rengti sveikatingumo projektus. Manąs, kad ir be jo atsiras kam tą darbą dirbti. „Eilinis gydytojas duoda daugiau naudos nei biurokratas jo kolega. Anksčiau pusę darbo dienos tegalėjau skirti chirurgo praktikai. Šiuo metu poliklinikoje dirbu nuo 7.30 val. iki 17 val. ir pacientų nestokoju. Būti arčiau žmogaus daug geriau. Be to, rajone juk stinga gydytojų, ypač chirurgų“, – kalbėjo V. Dražba apie savo apsisprendimą.

Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis informavo, kad Savivaldybės gydytojo pareigybė lieka. Konkurso šioms pareigoms skelbti nereikės, nes į jas bus priimama pagal darbo sutartį. Bėda, kad bus sunku prisikalbinti žmogų eiti šias pareigas puse etato. Praktikuojantis gydytojas vargu ar susivilios tokiu pasiūlymu.

Pasiteiravus, ar iš viso to Savivaldybės gydytojo reikia, Ž. Aukštikalnis atsakė, kad anksčiau išsiversta ir be jo. Tačiau keitėsi įstatymai. Buvo gautas Valstybės atstovo apskrityje nurodymas įsteigti tokį etatą. Taip ir buvo padaryta. „Madinga pastaruoju metu buvo kurti įvairius sveikatingumo projektus ir programas. Jos buvo neblogai finansuojamos. Tad darbo krūvio Savivaldybės gydytojas nestokojo. Šiuo metu tiems dalykams finansavimas sumažėjo. Gal tas sveikatingumo programas sėkmingai kurti ir įgyvendinti galėtų ligoninės ar pirminio asmens sveikatos priežiūros centro medikai. Savivaldybė galėtų jas tik apibendrinti. Gal taip būtų ir taupiau esant ekonominei krizei. Yra įvairių pamąstymų šiuo klausimu,“ – dėstė savo nuomonę administracijos direktorius.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video