2024/09/22

Apie turgelį ir etiką

Praėjusią savaitę vykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje politikų etikos komisijos pirmininkė Milda Narmontienė paskelbė išvadas, kurios buvo padarytos po Tarybos nario Dangirdo Mikšio skundo dėl mero Jono Jaručio elgesio birželio mėnesio 28 dieną vykusio posėdžio metu.

Tarybos narys apkaltino merą, kad šis suabejojo surinktų parašų dėl turgelio autentiškumu.

„Nekaltas“, – merui paskelbė etikos komisijos pirmininkė M. Narmontienė, bet rekomendavo, kad jis, vadovaudamas posėdžiams, nepasikliautų emocijomis. Pareiškimo autoriui D. Mikšiui komisijos pirmininkė įsakmiai pareiškė kalbėti tik posėdžio vedėjui leidus.

Tiek būtų informacijos apie eilinį Etikos komisijos sprendimą. Tačiau „Kupiškėnų minčių“ skaitytojos ir turgelio atgaivinimo iniciatorės nenori sutikti su opios problemos marinimu ir garsiai skelbia – TURGELIO KUPIŠKYJE REIKIA.

Viena iš jų Paulina Pelenienė „Kupiškėnų mintims“ įtikinamai aiškino, kad to turgelio mieste verkiant reikia.

Ponia Paulina pasakojo, kad moterims norisi parduoti kokį likusį svogūną, ridikėlį ar česnaką. Dabar veikiančiame turguje už vietą per dieną reikia mokėti po 14 litų, o visos moterų atsineštos daržovės kartais tiek ir nekainuoja.

Turgelio iniciatorės nepavargsta aiškinti, kad kituose Lietuvos miestuose ir miesteliuose tokių turgelių yra ir ne po vieną, o Kupiškio valdžia kažkodėl niekaip nenori įrengti tokios prekybos vietos. Dabar lyg ir leista močiutėms prekiauti sodo gėrybėmis prie “Maximos„ miesto centre, bet sąlygos ten yra antisanitarinės.

Moterims atrodo, kad turgelis duotų naudos ir pirkėjams, ir pardavėjams. Be to, pardavėjos prasmingiau leistų dienas.

Ponia Paulina surinko iš pažįstamų moterų 36 parašus ir įteikė Tarybos nariui Dangiručiui, kaip pati įvardino politiką. Deja, idėja apie turgelio atkūrimą Savivaldybės taryboje nebuvo palaikyta.

Moteris bet kokias kalbas apie neva tai viena ranka padarytus parašus kategoriškai paneigė. Ji tik stebėjosi, kad Etikos komisija, kuri aiškinosi parašų autentiškumą ir svarstė Tarybos narių pozicijas dėl jų, nenorėjo išklausyti moterų, kurios pasirašė po peticija, paaiškinimų.

Kupiškėnių nuomone, ne tik meras, bet ir pati Etikos komisija pasielgė neetiškai. Pats galimų prekiautojų interesus ginantis D. Mikšys reiškė apmaudą, kad Etikos komisijos posėdyje nebuvo išklausytos ne tik turgelio norinčios moterys, bet ir tuo metu dar buvęs tarybos narys Vytautas Mockus bei Ričardas Kriovė, kurie būtų kalbėję apie nederamą mero elgesį.

Pasak D. Mikšio, Etikos komisijos pirmininkė jam pareiškė, kad jokių liudininkų nebereikia, o jeigu jis nori išsiaiškinti kažkokią savo tiesą, tegul kreipiasi į teismą.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video