2024/09/22

Autobusų stotelės – kas jas apšluoja?

„Šio klausimo kilimo vieta – Šimonių autobusų stotelė„, – sakė redakcijos interesantė ir paaiškino visas aplinkybes. Net ir datą patikslino.

Pašnekovės paaiškinimu, tai buvo rugsėjo pirmas trečiadienis. Iš pat ryto autobusu atvykusi į šį miestelį, nuotaiką susigadino visai dienai. Mat stotelės paviljone kažkieno jau buvo atliktas „didysis reikalas“.

Kas ir kada išvalys šį piktavališko asmens pėdsaką, su miestelio bendruomenės pirmininke Zita Naciuviene turėjo progos pasidalyti mintimis ir korespondentė. Iš josios išgirdo, jog tai esanti nuolatinė šimoniečių bėda ir gėda. Antai laukdami Žolinės atlaidų ar kitos šventės, bendruomenės aktyvas net pasiskirsto, kuris rytmečiais bėgs į tą paviljoną žvilgterėti, ar ten švaru, o jei priteršta, tai ir išvalyti. Kad prieš atvykstančius autobusu žmones nereikėtų degti iš gėdos.

Kažkada tokiems darbams miesteliuose kelininkų būdavo samdomas žmogus. Tačiau kažin kelintoji etato dalis už tokį mažą valymo plotą galėtų būti jam mokama? Gavusiojo viešųjų darbų miestelyje asmens ten irgi seniūnija nesiųs – tai ne jos prižiūrima teritorija.

Šią problemą toliau rutuliojame jau su VĮ Panevėžio regiono keliai Kupiškio kelių tarnybos viršininku Ovidijumi Zibavičiumi.

Jo nė kiek nenustebina apibūdintas vaizdelis iš Šimonių autobusų stotelės. Tokių „pėdsakų“ netrūksta ir kitur – autobusų sustojimų peronuose, paviljonuose, poilsio aikštelėse. Ir jie, taip pat ir ten susikaupusios šiukšlės pašalinama ne tuoj pat, o pagal tokiam darbui sudarytą grafiką.

Mūsų rajono kelininkams priskirtoje teritorijoje tokių objektėlių su šiukšliadėžėmis net 243.

Pasak viršininko, autobusų stotelės prie rajoninės reikšmės kelių apvalomos kartą per savaitę.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video