2024/09/22

Nelegalūs prekeiviai turėtų susimąstyti

Trečiadienį Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnai bei Kupiškio rajono maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai tikrino, ar Lauko gatvėje esančioje turgavietėje nepažeidžiamos prekybos taisyklės, neprekiaujama nepatikrintais maisto produktais.

Kaip ir visada, nuo ankstyvo ryto prie turgaus prieigų prekeiviai pirkėjams siūlė sūrių. „Pirkit, jie tikrai skanūs ir švieži“, – siūlė moteriškė ant žemės pasidėjusi pilną maišelį sūrių.

Atvykus pareigūnams, visos kaip susitarusios tvirtino, kad daugiau taip nedarys, o susimokėti baudoms pinigų neturinčios, nes dar nieko nepardavė. Tik viena moterėlė iš karto susimokėjo baudą, o kitoms prekiautojoms teks apsilankyti Kupiškio veterinarijos ir maisto tarnyboje. „Kaip negėda bausti moterėles už kelis sūrius – gal jau policija darbo nebeturi?“ – gėdino pareigūnus atsiradę keli nelegalių prekeivių užtarėjai.

Belieka tikėtis, kad toks žmonių požiūris į nežinia kokiomis sąlygomis pagamintų sūrių prekeivius neatsisuks prieš juos pačius. Kas atsakys, jeigu nuo pigiai iš patvorio nusipirkto sūrio susirgsime? Pareikalauti atsakomybės už nekokybišką prekę iš prekiaujančių močiučių niekas negalės, todėl leiskime pareigūnams dirbti savo darbą, o patys susimąstykime, ką ir iš kur perkame.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video